Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

10-10-2012

SKOLĒNI APGŪS UZŅĒMĒJDARBĪBAS PAMATUS


Šodien Daugavpilī sāksies mācību kurss vidusskolēniem “No skolēna par uzņēmēju”, ko organizē Daugavpils Universitāte sadarbībā ar Stockholm School of Economics in Riga (Rīgas Ekonomikas augstskola) un Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centru. Laika posmā no  25. septembra līdz 14. novembrim četros Latvijas reģionos (Valmierā, Ventspilī, Daugavpilī un Jelgavā) 11. un 12. klašu audzēkņiem ir iespēja apmeklēt bezmaksas nodarbības par uzņēmējdarbību, ko vada pieredzējuši ekonomikas jomas pasniedzēji un veiksmīgi uzņēmēji. Kursā ietvertas četras tēmas – “Biznesa ideja”, “Komandas veidošana”, “Biznesa plānošana un finanšu piesaiste” un “Mārketings”. Kursa mērķis ir nodot vecāka gadagājuma pasniedzēju pieredzi un zināšanas  par uzņēmējdarbību jauniešiem, tādējādi nodrošinot dažādu paaudžu sadarbību.

Mācību kurss notiek projekta „Best Agers” ietvaros, ko īsteno 19 partneri (augstskolas, pētniecības institūti, pašvaldības u.c.) no 8 Baltijas jūras reģiona valstīm, Latviju projektā pārstāv Rīgas Ekonomikas augstskola (Stockholm School of Economics in Riga) un biedrība “Connect Latvia”. Projekta mērķis ir pievērst darba devēju, politikas veidotāju, sabiedrības un visbeidzot arī pašu „Best Agers” (cilvēku vecumā virs 55 gadiem) uzmanību šīs vecuma grupas potenciālam tautsaimniecības attīstībā.

Projektu līdzfinansē INTERREG IV B Baltijas jūras reģiona programma 2007-2013 (Eiropas Reģionālās attīstības fonds). Projekts noris 2010.  gada februāra līdz 2012. gada decembrim, un tā kopējais budžets ir 4,4 miljoni EUR.

Informāciju sagatavoja Edīte Plokste, edite.plokste@sseriga.edu. Vairāk par projektu var uzzināt mājas lapā www.best-agers-project.eu vai www.senioriem.lv, sadaļā Best Agers.




Atpakaļ