Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-10-2012

Skolotāji – pilsētai, pilsēta – skolotājiem!


Krāšņās kļavu lapas, milzīgie un spilgtie dāliju ziedi, dažbrīd vasarīgi  zilās debesis – to visu daba dāvāja mūsu skolotājiem, lai viņu profesionālajos svētkos sagādātu prieku.  Oktobra pirmā nedēļa bija piesātināta ar Starptautiskajai skolotāju dienai veltītajiem pasākumiem, kuru moto šogad bija  "Skolotāji – pilsētai, pilsēta – skolotājiem".  Pasākumos tika godināti skolotāji, kuru darbs ir popularizējis pilsētas vārdu un bijis īpaši nozīmīgs 2011./2012.mācību gadā.

1.oktobrī Valsts ģimnāzijā notika ESF projekta "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos" noslēguma seminārs  "Pedagoga personība – izglītības kvalitātes pamats", kurā tika aicināti piedalīties pedagogu novērtēšanas komisiju pārstāvji. Atklājot semināru, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova pauda gandarījumu par skolotājiem, kuri aktīvi iesaistījās projekta aktivitātēs, un pateicās komisijām, kuras rūpīgi un atbildīgi novērtēja pedagogu darbību. Klātesošos sveica projekta vadītājas p.i. Ineta Īvāne, atzīmējot skolotāju ieguvumus projekta darbības laikā. Pateicības par kvalitatīvu darbu saņēma gan izglītības iestāžu komisijas, gan konsultanti. Klātesošajiem tika piedāvātas arī divas lekcijas: Daugavpils Universitātes Ilgtspējīgas izglītības institūta vadošās pētnieces, Dr.paed. Mārītes Kravales – Pauliņas prezentācija „Skolotāja identitāte un profesionālās darbības izvērtējums” un etiķetes, protokola un galda kultūras konsultantes Aijas Strautmanes uzstāšanās „Lietišķā etiķete – nevainojamam uzvedības stilam un iestādes reprezentācijai”. Abas lektores aicināja skolotājus apzināties, uzturēt  un izkopt savu identitāti. Semināra noslēgumā projekta koordinatore Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē Ilona Bohāne rosināja pedagogus izglītoties un pilnveidoties, lai veiksmīgi iesāktais darbs turpinātos.

Pavasarī tika sumināti gudri, aktīvi un atbildīgi skolēni – 2011./2012.mācību gada starptautisko, valsts un novada olimpiāžu, konkursu un sporta pasākumu laureāti, bet 2.oktobrī Daugavpils pilsētas domē tika apbalvoti skolotāji, kuri ar saviem  padomiem, zināšanām, pieredzi, prasīgumu un neatlaidību ir palīdzējuši skolēniem gūt panākumus. Daugavpils pilsētas pašvaldība pateicās skolotājiem, kuri ar savu nesavtīgo un godprātīgo darbu ne tikai virzījuši audzēkņus uz panākumiem, bet arī sekmējuši mūsu Daugavpils pilsētas vārda popularizēšanu valstī un pasaulē.  Savā uzrunā klātesošajiem Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas 1.vietnieks Vitālijs Azarevičs uzsvēra, cik nozīmīgs Daugavpilij ir katra skolotāja ieguldījums. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova  pateicās skolotājiem par paveikto darbu un novēlēja būt tikpat radošiem un veiksmīgiem arī 2012./2013.mācību gadā.  Šajā dienā123 pedagogi saņēma Goda rakstus un īpašās pārsteiguma balvas, kurās tika iekļauta vietējo uzņēmumu produkcija ar pilsētas simboliku – kā zīme tam, ka paveiktais un augstu novērtētais darbs ir ļoti svarīgs mūsu pilsētai. Par pasākuma muzikālo noformējumu gādāja 13.vidusskolas diksilends, kura vadītājs Arnolds Grīnberts arī saņēma Goda rakstu par nozīmīgu ieguldījumu darbā ar talantīgajiem skolēniem un Daugavpils pilsētas vārda popularizēšanu.

            4.oktobrī Daugavpils Kultūras pilī notika svinīgs pasākums, kurā ar Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Goda rakstiem tika apbalvoti 30 pirmsskolas skolotāji, 18 sākumskolas posma skolotāji un pilsētas skolotāju metodisko apvienību izvirzītie 28  pedagogi. Tika apsveikti arī 17 skolotāji, kuri 2012.gadā ieguvuši profesionālo kvalifikāciju un uzsākuši vai turpinās darbu pilsētas izglītības iestādēs. Klātesošos  savās uzrunās sveica Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas 1.vietnieks Vitālijs Azarevičs, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, Daugavpils Universitātes rektors akadēmiķis Arvīds Barševskis, Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis, Latgales Centrālās bibliotēkas vadītājas vietniece Dzidra Stupāne un Daugavpils Vācu biedrība „ERFOLG”.

Ar nepacietību tika gaidīti konkursa „SWEDBANK jaunais Daugavpils skolotājs 2012” rezultāti. Šim konkursam vispārizglītojošās skolas pieteica sešus skolotājus, kuru pedagoģiskā darba stāžs ir no viena līdz pieciem gadiem. Veicināšanas balvas saņēma Centra vidusskolas skolotājs Vjačeslavs Sučikejs un 17.vidusskolas sociālā pedagoģe Natālija Kleščonoka. Dāvanu kartes 100 latu vērtībā tika piešķirtas J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas psihologam un sociālo zinību skolotājam Andžejam Začiņajevam, 9.vidusskolas franču valodas skolotājai Ludmilai Čirkstei un Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” skolotājam Aivaram Uzolam. Par galvenās balvas – portatīvā datora – cienīgu kompetentā žūrija atzina 15.vidusskolas informātikas skolotāju Dmitriju Marcinkevču.

Pasākumā skolotājiem tika veltīti arī daudzi priekšnesumi, kurus sagatavoja bērnu mūzikas studija „Valodzīte”, Daugavpils Universitāte, 13.vidusskolas skolotāju trio „Russkaja pesņa”, Daugavpils Ukraiņu kultūras biedrība „Mrija”,  Poļu kultūras biedrība, profesionālās mūsdienu deju studijas STOPTIME komanda „Blow Up”, Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centra Show deju studija „VIZĀŽA”,  Daugavpils mākslas skola „Saules skola”, Latviešu kultūras centra balles deju kolektīvs „Sikspārnis”, bet vislielākais pārsteigums klātesošajiem bija Latvijas Nacionālās operas solistes Ilonas Bageles, Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes un Daugavpils Mūzikas vidusskolas mūziķu sagatavotie priekšnesumi.

            Skolotāju dienai veltīto pasākumu virkni piektdien noslēdza skolēnu sveicieni saviem pedagogiem pilsētas izglītības iestādēs, bet vēl viena dāvana gaida skolotājus 19.oktobrī – iespēja par īpašu cenu iegādāties biļetes un apmeklēt Daugavpils teātra izrādi „Līnis murdā”.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ