Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

25-09-2012

Daugavpils Universitātē tiks svinēta Eiropas Valodu diena


Šī gada 26. septembrī plkst. 13:05 Daugavpils Universitātes aktu zālē (Vienības ielā 13) notiks jau par tradīciju kļuvušais Eiropas Valodu dienai veltīts pasākums, ko organizē Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes studējošie.

Katru gadu pasākums Daugavpils Universitātē tiek veltīts kādai noteiktai tēmai, piemēram, Eiropas valstu kinofilmām, pasakām utt. Šogad būs iespēja iepazīties ar Eiropas valstu dziesmām, dejām un rotaļām, kas tiks izpildītas angļu, franču, krievu, latviešu, poļu, spāņu, vācu un zviedru valodās. Tādējādi būs iespēja ne tikai iepazīt minētās valodas, bet arī vairāk uzzināt par dažādu valstu tradīcijām. Pasākuma nosaukums ir „Dziedāju, dancoju, spēlēju...”.

Katru gadu 26. septembrī Eiropas Savienības dalībvalstīs tiek atzīmēta Eiropas Valodu dienu, kad tiek pievērsta īpaša uzmanība Eiropas valodām, valodu daudzveidībai un to apguvei visa mūža garumā. Valodas ir veids, kā mēs sazināmies viens ar otru ikdienā. Mēs esam dažādi, un valodas, kuras lietojam arī ir dažādas. Apgūstot jaunas valodas, mēs iegūstam jaunus draugus un iepazīstam jaunu kultūru.

Daugavpils Universitātes Humanitārajā fakultātē tiek realizēta bakalaura studiju programma „Filoloģija” (Angļu filoloģija, Krievu filoloģija, Latviešu filoloģija, Poļu filoloģija un Vācu filoloģija). Studējot angļu, vācu vai poļu valodu, ir iespēja apgūt arī otro svešvalodu. Tādējādi, studējot, piemēram, angļu valodu, kā otro svešvalodu var apgūt franču, poļu, spāņu, vācu vai zviedru valodu.

Papildus informācija:
Lektore Janīna Sergejeva
Svešvalodu centrs,
Vienības iela 13, 410.aud.
e-pasts: janina.sergejeva@du.lv




Atpakaļ