Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

17-09-2012

Raiņa skola nosvinēja Raiņa dzimšanas dienu


11.septembrī J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola  svinēja savas skolas slavenākā absolventa Tautas dzejnieka Raiņa dzimšanas dienu. Svinību pasākumi tika veidoti tā, lai tie būtu saistoši un saprotami visu vecumu skolasbērniem.

            Skolas foajē visus ienākošos sagaidīja dzejnieka krūšutēls, kuru ieskāva skolēnu veidoto ziedu kompozīcijas “Ziedu pušķis Rainim”.

2. – 4.klašu skolēni piedalījās “Neparastajā dzejas stundā “Zelta sietiņš””, kuras laikā bērni uzmanīgi klausījās, kā skan Raiņa bērnu dzeja latviešu un krievu valodā. Pēc dzejas noklausīšanās skolēniem bija jāizpilda vairāki uzdevumi par dzirdēto dzejoļu tēliem.  6. – 8.klašu skolēni noskatījās izglītojošo filmu par Raiņa bērnības gadiem, ko veidoja radošā komanda: skolotājas I.Vasitova, T.Bondere un skolnieces M.Baranovska un J.Voroņina. Tāpat skolēni varēja pārbaudīt savas zināšanas neparastos aritmētikas uzdevumos, kurus, iespējams, savā laikā risināja arī mazais Žaniņš.  Dažam labam skolas puikam nācās arī pastāvēt kaktā uz zirņu maisiņa, jo tā laika skolotāja bija nepielūdzama. 9., 11. un 12. klašu skolēniem bija sagatavota literāri radošā darbnīca “Es dzirdu un redzu Raiņa dzeju”, kuras rezultātā tapa kolāža-ilustrācija izlozētajiem Raiņa dzejoļiem un pašu sacerētas dzejas rindas par Raiņa dzejas tēliem.  5.klašu skolēni dzejnieka dzimšanas dienā apmeklēja skolas daudzfunkcionālo muzejklasi. Skolotāja Iveta Vasitova (viņa arī Raiņa laiku skolotāja) ļāva ielūkoties Žaniņa bērnības atmiņās par ģimeni, mājām, skolu. 10.klases audzēkņi šajā dienā sēdās 19.gs.beigu – 20.gs.sākuma skolas solā. Paralēli stāstījumam par Raiņa skolas gadiem Grīvas vācu skolā viņi iejutās to skolēnu lomā, kuriem bija jāraksta ar spalvaskātu, jālasa gotiskais šrifts, jārēķina vecajās mērvienībās.

Raiņa dzimšanas dienu J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskola svin katru gadu. Ceram, ka nākamajā gadā skolas pasākumi tiks iekļauti pilsētas Dzejas dienu pasākumu plānā.

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas 

direktores vietniece izglītības jomā

Valija Salna




Atpakaļ