Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

10-09-2012

Turpinās Daugavpils pilsētas domes finansētie latviešu valodas kursi pieaugušajiem


No 2012.gada 10.septembra Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde organizē Daugavpils pilsētas domes finansētos latviešu valodas kursus 15 grupām dažādos pilsētas mikrorajonos. Kursi notiks Daugavpils 16.vidusskolā, Daugavpils Centra vidusskolā, Daugavpils mākslas vidusskolā „Saules skola”, Daugavpils 9.vidusskolā, Bērnu un jauniešu centrā „Jaunība”, Daugavpils 17.vidusskolā, Daugavpils Valsts tehnikumā, Daugavpils 1.speciālajā skolā, Daugavpils 11.pamatskolā.

Jāņem vērā, ka nodarbības notiek pilsētniekiem ar dažādu valodas prasmes līmeni: ar augstāko līmeni ir tikai viena grupa, deviņās grupās zināšanas iegūs iedzīvotāji ar vidējo latviešu valodas prasmes līmeni un piecās grupās tiks apgūtas latviešu valodas pamatzināšanas.

Pieteikšanās bezmaksas latviešu valodas kursiem ir beigusies 2012.gada 30.martā un pagaidām netiek plānota. Kursiem pieteicās vairāk nekā 1000 mācīties gribētāju. Šobrīd kursos piedalīsies 300 pilsētas iedzīvotāju, kuri pieteicās līdz 1.martam. Pašlaik tiek meklēts finansējums tiem, kas pieteicās līdz marta beigām. Tie ir apmēram 400 interesenti, kuriem kursi varētu notikt 2013.gadā.

Pirmie Daugavpils pilsētas domes apmaksātie un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes organizētie latviešu valodas kursi notika 2012.gada martā – jūnijā un tos apmeklēja 360 iedzīvotāji.

Dome vērsās  Latviešu valodas aģentūrā, Tieslietu ministrijas Valsts valodas centrā, Nodarbinātības Valsts aģentūrā un Izglītības un zinātnes ministrijā ar lūgumu izskatīt iespēju daļēji finansiāli atbalstīt latviešu valodas apmācību Daugavpils iedzīvotājiem. Diemžēl finansiāls atbalsts netika sniegts, bet tika norādīts uz iespēju piedalīties projektu konkursos. Kultūras ministrijas Eiropas trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda ietvaros tiek plānots atbalsts latviešu valodas mācīšanai trešo valstu pilsoņiem, t.sk. Latvijas Republikas nepilsoņiem. Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) ir izsludinājis projektu konkursu latviešu valodas apguvei pieaugušajiem. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde izsūtīja informāciju par projektu Daugavpils pilsētas izglītības iestādēm un aicināja piedalīties projektu konkursā līdz 17.septembrim.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļas

izglītības metodiķe  pieaugušo izglītībā Ilze Onzule 

t.65407437




Atpakaļ