Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-08-2012

Daugavpils Universitātē ārvalstu studenti apgūst latviešu valodu


Jau vairāk nekā nedēļu, no šī gada 20. augusta, Daugavpils Universitātē notiek Erasmus intensīvie valodu kursi (Erasmus Intensive Language Courses – EILC) ārvalstu studentiem, kuri Erasmus programmas ietvaros 2012./2013. studiju gada rudens semestrī studēs Daugavpils Universitātē.

 

Šādi valodu Daugavpils Universitātē tiek rīkoti pirmo reizi un to galvenais uzdevums ir dot iespēju Erasmus studentiem pēc iespējas vieglāk adaptēties mūsu valstī un labāk sagatavoties studiju periodam Daugavpils Universitātē. Kopumā kursos piedalās 10 studenti no Spānijas un Turcijas, kuri trīs nedēļu laikā (līdz 9. septembrim) ne tikai mācās latviešu valodu, bet arī iepazīst Latviju, Latvijas kultūru un tradīcijas.

Pirmās nedēļas laikā studenti jau ir apguvuši latviešu valodas pamatus, iepazinušies ar Daugavpils Universitāti un Daugavpili, kā arī apmeklējuši ievērojamākās vietas Latgalē. Šonedēļ kursu dalībnieki ir devušies ekskursijā uz Rundāles pili, Rīgu un Jūrmalu, turpinās apgūt latviešu valodu, gūs ieskatu latgaliešu tautas mūzikā, pārbaudīs savu spēlētprasmi uz latviešu tautas mūzikas instrumentiem, kā arī iejutīsies latviešu tautu meitu un tautu dēlu lomā.

Kursu noslēgumā ārvalstu studenti kārtos pārbaudes testu un saņems sertifikātu.

 

EILC ir specializēti mazāklietotu valodu kursi, kuru laikā var labāk sagatavoties Mūžizglītības programmas mobilitātes periodam un labāk apgūt ārvalstu studiju un prakses laikā lietoto valodu. Šajos intensīvajos valodu kursos var piedalīties studenti, kas Latvijas valstī uzsāks Erasmus studijas vai praksi. Intensīvo valodu kursu mērķis ir vērsts uz valodas praktisku apguvi ar tematisku pieeju, lai sekmētu valodas lietojumu konkrētās sadzīves situācijās, kā arī valsts un sabiedriskajās institūcijās.

 

Kopumā Daugavpils Universitātē jaunā studiju gada rudens semestrī studēs 19 Erasmus studenti no Polijas, Spānijas un Turcijas, savukārt no Daugavpils Universitātes Erasmus studijās uz Beļģiju, Franciju, Igauniju, Lietuvu, Spāniju, Zviedriju un citām valstīm dosies 66 studējošie.

 

Papildus informācija:
Inese Gaidule
EILC koordinatore
t.:  26078272

Prof. Maija Burima
EILC koordinatore
t.: 29789096

 

 

Informāciju sagatavoja:
Viļevko, t.; 29191170




Atpakaļ