Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

06-06-2012

Mācību gada vērienīgākais pasākums pamatskolēniem – radošo darbu festivāls „Atslēga”


Aprīļa beigās un maija sākumā J. Raiņa Daugavpils 6. vidusskolā un Daugavpils pilsētas Centra gimnāzijā norisinājās Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes rīkotais radošo darbu festivāls 5. – 9. klašu skolēniem „Atslēga”. Skolēnu un skolu atsaucība bija ļoti liela, „televīzijās ēterā” tika demonstrēti 57 darbi trīs dažādās jomās: „Valodas” (20 darbi), „Zinātnes un tehnoloģijas” (13 darbi), „Cilvēks un sabiedrība” (24 darbi).

Skolēni bija veidojuši visdažādākos televīzijas raidījumus, kuros pauda savu pārliecību, zināšanas un atklājumus par kādu konkrētu tēmu, rosināja sabiedrību uz aktīvu rīcību, izglītoja, informēja, izklaidēja un, pāri visam, demonstrēja izcilu aktiermākslu, IT pārzināšanu, spēju ieinteresēt un aizraut skatītājus.

Visi darbi bija interesanti, lielākoties atbilda konkursa nolikumam un nepārsniedza raidījumam atvēlētās 7 minūtes. Tāpēc arī visiem tika piešķirtas nominācijas, kuras izteica žūrijas viedokli par darbā ieraudzīto un sadzirdēto. Domājam, ka svarīgas bija arī skatītāju simpātijas balvas, jo tās pauda pašu skolēnu viedokli par redzēto.

Analizējot un izvērtējot kopīgos iespaidus, gribas atzīmēt dažus raidījumus, kurus būtu vērts popularizēt ne tikai vienreiz – šajā festivālā, bet piedāvāt internetvidē vai kādos citos pasākumos. Tie ir raidījumi, kuros tika paustas visai sabiedrībai svarīgas idejas, piemēram, par mežu saglabāšanu, par konfliktu risināšanu skolā, par palīdzību klaiņojošajiem dzīvniekiem, par drošības pasākumiem, lietojot internetu, vai drošību uz ielas, par uzvedības kultūras normām un imidžu, par veselīgu dzīvesveidu, par dažādu tautu kultūru un vēsturi, par konkrētās skolas ikdienu un mūsu dzimto pilsētu – tās kultūras bagātību un cilvēkiem u.c. Kā mācību materiālus varētu izmantot raidījumus par inerci, profesijām, Latgales zoodārzu, somiņu un dekoru veidošanu, prīmulām, atslēgas vēsturi, māla izmantošanu, ideālo figūru dzīvnieku valstībā, uzsvariem krievu valodā, latviešu valodas gramatisko normu ievērošanu. Pārsteidza vairāku skolu audzēkņu atraktivitāte, oratora spējas un radošā pieeja problēmu risināšanā. Šie talanti noteikti jāattīsta, jāizkopj un jārāda plašākai auditorijai.

            Ceram, ka radošo darbu festivāls bija svētki ne tikai izglītības metodiķiem, bet arī skolēniem un pedagogiem. Liels paldies visiem skolotājiem, kuri konsultēja, pārdzīvoja un palīdzēja, kā arī pašiem skolēniem – festivāla dalībniekiem!

Paldies J. Raiņa Daugavpils 6. vidusskolas un Daugavpils pilsētas Centra ģimnāzijas administrācijai par viesmīlību un festivāla norisei piedāvātajām telpām!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

izglītības metodiķi




Atpakaļ