Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

05-06-2012

V. Azarevičs: “Iepazīstoties ar arodskolām gūstu pārliecību, ka šī izglītība pilsētā ir augstā līmenī, kas mums noteikti jānotur”


Daugavpils Domes vadība, deputāti turpina iepazīties ar pilsētas arodskolu darbu. Tas nepieciešams, jo Izglītības un zinātnes ministrijas nostāja ir nelokāma- arodskolas jāpārņem pašvaldībām. 5. jūnijā notika kārtējā prezentācija, šoreiz pašvaldības pārstāvji iepazinās ar Tirdzniecības skolu.

Ar skolu iepazinās arī Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadība, citu arodskolu direktori.

Ar savu skolu iepazīstināja tās direktors Juris Kuklis. Viņš izrādīja skolas telpas, materiāli tehnisko bāzi, iepazīstināja ar mācību procesu, profesijām un darba rezultātiem.

Pēc prezentācijas bija jautājumi arī par audzēkņu apdrošināšanu, konkurenci, audzēkņu uzņemšanas plāniem.

Pēc prezentācijas Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs atzina, ka skola atstāja ļoti labu iespaidu. Viņš uzsvēra, ka pašvaldībai ir jāzina, kāda situācija ir arodskolās, kuras ministrija uzstāj pārņemt, kāda ir materiālā bāze, kādas problēmas, kādas vajadzības. Azareviča kungs gūst pārliecību, ka arodizglītība Daugavpilī ir augstā līmenī un pašvaldības uzdevums ir šo līmeni saglabāt un vēl vairāk attīstīt šo izglītību.

Tuvāko 3 gadu laikā pašvaldība nelolo nekādas ilūzijas, būs vēl grūtāk, jo sāksim izjust demogrāfisko krīzi, audzēkņu skaits neizbēgami saruks, tāpēc ir jāstrādā kopā, nevis skolām jākonkurē, bet jāvienojas kopīgam mērķim, uzskata Vitālijs Azarevičs.

Atvadoties no Tirdzniecības skolas Vitālijs Azarevičs Domes vārdā pateicās skolas kolektīvam par izsmeļošo informāciju un novēlēja veiksmi turpmākajā darbā.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ