Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-06-2012

Daugavpils 3.vidusskolas 12.a klase pierādīja – „Mēs varam labāk”


Otrā semestra sākumā skolvadības sistēmas un izglītības portāls E-klase un Skolas Diena aicināja Latvijas skolēnus iesaistīties pirmajā konkursā „Mēs varam labāk!” Konkursā tika vērtēts, kā uzlaboti sekmju noslēguma vērtējumi 2. semestrī, salīdzinot ar 1. semestra noslēguma vērtējumiem. Lai zinātu, kuras klases visvairāk ir uzlabojušas savas sekmes, attieksmi pret mācībām un līdzcilvēkiem, kā arī sasniegušas vislabākos rezultātus, dati tika rūpīgi analizēti, izvērtējot progresu visa otrā mācību pusgada laikā.

Kopumā dalībai konkursā pieteicās 6999 klases, bet labāko godā ir iekļuvušas 27 klases – pa trijām katrā klašu grupā no 4. līdz 12.klasei. 12.klašu grupā labākās klases titula iegūšanai „mācījās” 713 klases, bet visnozīmīgāko kāpumu ir panākusi Daugavpils 3.vidusskolas 12.a klase.

E-klases redaktore Dita Blaua, komentējot gala rezultātus, atzīmē: «Aiz šiem skaitļiem ir skolēni un viņu spars sasniegt savus mērķus. Tie ir skolēni, kas spēj izturēt grūtības pat tad, kad vairs nav spēka un neko negribas darīt. Tie ir skolēni, kam rūp ne tikai savi sasniegumi, savas intereses un savas ikdienas gaitas, bet kas uzmundrina un atbalsta arī klasesbiedrus, pasniedz palīdzīgu roku un nepaiet garām nelaimē nokļuvušam. Īpaši jāpateicas arī visiem skolotājiem, kuri skolēnu sekmes ir vērtējuši godīgi un rūpējušies par viņu nākotni, nevis izlikuši gala rezultātus labākus nekā tie ir, lai aizstāvētu «skolas godu». Paldies tiem vecākiem, kuri ik dienu ir interesējušies par savu bērnu skolas gaitām, nevis gaidījuši liecību, lai uzzinātu, kā skolēns ticis galā ar mācībām.»

Uzvarētājs ir ikviens, kurš savu reizi pārvarējis negribēšanu, sasniedzis labu rezultātu un pierādījis savu varēšanu – pirmām kārtām pats sev!

Konkursu atbalsta sabiedrība Tilde, uzņēmums Narvesen, Biznesa augstskola Turība un Kino Citadele sava jaunā projekta ''Ar klasi uz kino'' ietvaros.

Daugavpils pilsētas domes Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde sveic Daugavpils 3.vidusskolas 12.a klasi par spēju būtiski uzlabot sekmes un pierādīt sev un citiem, ka vienmēr var labāk! Paldies skolēnu vecākiem, skolotājiem un skolas administrācijai par atbalsta sniegšanu un motivēšanu panākumiem!

 

Avots: http://www.diena.lv/skolas-diena/noskaidroti-uzvaretaji-konkursa-4-12-klasu-skoleniem-mes-varam-labak-13950204

 

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434

 




Atpakaļ