Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

29-05-2012

Daugavpils matemātiķu panākumi


26. maijā Rīgā, Latvijas Universitātes Lielajā Aulā notika Jauno matemātiķu konkursa, Profesora Cipariņa kluba un 39. atklātās matemātikas olimpiādes laureātu (I, II, III vietu un Atzinību ieguvēju) apbalvošanas ceremonija

Kopumā 39. atklātajā matemātikas olimpiādē Daugavpils pilsētas skolēni izcīnīja 11 pirmās vietas, 15 otrās vietas, 19 trešās vietas, kā arī 28 skolēni saņēma atzinības rakstus. Jāatzīmē skolēni Dmitrijs Anisko, Deniss Dunaveckis (9. klase, Saskaņas pamatskola) un Gļebs Gagarins (7. klase, Krievu vidusskola –  licejs), kuriem darbā bija 50 punkti no 50.

A. Liepas Neklātienes matemātikas skola apbalvoja Daugavpils Saskaņas pamatskolas 9. klases skolēnu Denisu Dunavecki par labākajiem rezultātiem matemātikas olimpiādēs visu gadu kopvērtējumā pamatskolu grupā, kā arī skolotāju Aļesju Šapkovu par labākajiem rezultātiem pamatskolu grupā skolēnu sagatavošanā matemātikas olimpiādēm.

Viens no pasākumiem, kas skolēnu mudināja strādāt visa gada garumā, ir Jauno matemātiķu konkurss (JMK). Tas paredzēts jaunāko klašu skolēniem (līdz 7. klasei ieskaitot). No Daugavpils pilsētas konkursā veiksmīgi startēja Saskaņas pamatskolas, Vienības pamatskolas, Daugavpils 3. vidusskolas skolēni un risinātāju komandas, Daugavpils 17. vidusskolas un 16. vidusskolas jauno matemātiķu komandas. Šī konkursa uzvarētāji tiek noteikti gada beigās, ņemot vērā visu piecu kārtu rezultātus. 1. vietu ieguva Daugavpils 17. vidusskolas 6.a klases skolēni un Saskaņas pamatskolas komanda „Gudrieši”.

Visus, kas mācās pamatskolā (5. – 9.kl.) un vēlas iemācīties risināt grūtus uzdevumus, precīzi spriest un pamatot savus spriedumus, kas grib apgūt matemātiku kā zinātni vai arī ar panākumiem lietot to inženiera, izgudrotāja, ārsta, skolotāja vai kādā no daudzām citām profesijām, aicināja Profesora Cipariņa klubā (PCK). Šajā mācību gadā Profesora Cipariņa klubā novērtēti 6 skolēni un 4 komandas no Saskaņas pamatskolas, 3., 9., 12., 16. un 17. vidusskolām.

Daugavpils pilsētas domes Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde sveic skolēnus un viņu pedagogus par gūtajiem panākumiem!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

izglītības  metodiķe

Jeļena Azareviča




Atpakaļ