Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

17-05-2012

Vienmēr ceļā uz jauniem sasniegumiem


Mācību gadu ieskandina skolas zvans, bet par tā beigām liecina līksmās putnu dziesmas, svaigais koku un zāles zaļums, ziedošie dārzi un siltie saules stari un diena, kad tiek godināti mūsu pilsētas čaklākie, zinošākie, atjautīgākie, gudrākie un centīgākie skolēni.

16.maija pēcpusdienā Latviešu kultūras centrā pulcējās 2011./2012.mācību gada starptautisko, valsts un novada olimpiāžu un konkursu laureāti, skolu administrācija un pedagogi. Pasākuma atklāšanas runā ar siltiem pateicības vārdiem labākos un aktīvākos skolēnus sumināja Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, paužot gandarījumu par jauniešu darba spējām un talantu, veiksmīgi pārstāvot savu skolu, mūsu pilsētu, novadu un valsti dažādās olimpiādēs, konkursos un festivālos.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska, uzrunājot klātesošos un sveicot skolēnus kā pilsētas tēla veidotājus un vārda popularizētājus, atzīmēja arī vecāku un skolotāju ieguldījumu katra panākuma kaldināšanā.

            Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska pasniedza Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Goda rakstus 12 skolēniem, kuri piedalījušies un ieguvuši godalgotas vietas divās, trijās un pat četrās dažāda līmeņa olimpiādēs un konkursos. L.Jankovska apsveica Daugavpils skolēnus, kuri šajā mācību gadā godam pārstāvējuši mūsu pilsētu arī starptautiska mēroga olimpiādēs, konkursos un festivālos, gūstot panākumus matemātikā, informātikā, dabaszinībās,  valodās un mūzikā. Goda rakstus par veiksmīgu startu valsts konkursos un olimpiādēs latviešu, krievu, angļu un vācu valodās, bioloģijā, vēsturē, ekonomikā, matemātikā, informātikā, fizikā, ķīmijā un mūzikā pasniedza Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova. Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes dekāne, asociētā profesore Valentīna Liepa sveica skolēnus, kuri ar vērā ņemamiem panākumiem ir uzstājušies Latvijas 36.skolēnu zinātniskajā konferencē gan valodu, gan sociālo, gan eksakto zinātņu jomā. Latvijas radio žurnāliste Silvija Smagare uzrunāja un sveica labākos oratorus – novada un nacionālo debašu turnīru laureātus.  13.vidusskolas jaunie mūziķi ir veiksmīgi piedalījušies  XIV Latvijas mūzikas novirziena skolu akordeonistu festivālā un Latvijas vispārizglītojošo skolu ar mūzikas profesionāli orientēta virziena programmas apguvi jauno pianistu XV festivālā un viņiem savus vēlējumus veltīja Daugavpils mūzikas skolas vadītāja Ilona Sajevska. Goda rakstus novada olimpiāžu un konkursu uzvarētājiem pasniedza  vēstures zinātņu doktore, Latgales pētniecības institūta pētniece Genovefa Barkovska.

            Par pasākuma skanīgumu un krāsainību bija parūpējušies pilsētas skolu talanti radošajā jomā. Viens no Latvijas labākajiem skolu jauktajiem koriem – 13.vidusskolas jauktais koris „Nojauta” – radīja pasākuma svinīgo noskaņu (vadītāji Larisa Bogatirjova, Jevgēnijs Ustinskovs; koncertmeistare Ilona Kuļa). Ar vārda mākslas pārvaldīšanu klātesošos pārsteidza J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 11.klases skolniece Viktorijas Švabe un Daugavpils Valsts ģimnāzijas 12.klases skolnieks Nauris Poikāns. Ar  skanīgām balsīm un izjustu dziedājumu visus saviļņoja Saskaņas pamatskolas skolniece Beāte Locika un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 12.klases skolniece Jūlija Lapkovska. Atraktīvi un ar aizrautību savas dziesmas izpildīja Vienības pamatskolas 5. – 8.kl. meiteņu vokālais ansamblis (vad. Jolanta Boreiko) un Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja 10. – 12.kl. meiteņu ansamblis (vad. Irina Hmeļevska). Instrumentu pārvaldīšanas mākslu nodemonstrēja Daugavpils 13.vidusskolas diksilends        (vad. Arnolds Grīnberts) un Daugavpils Mūzikas vidusskolas akordeonistu kvartets. Skatuvi ierībināja  10.vidusskolas 1.- 3.kl. un    6.-11.kl. dejotāju (vad. Marina Meduņecka), tautas deju kolektīva „Kukulečka” (vad. Žanna Stankeviča), Saskaņas pamatskolas 2. – 3.kl. dejotāju     (vad. Nataļja Krivoguza) un Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja tautas deju ansambļa „Balaguri” (vad. Arina Popova) jautrais dejas solis, bet japāniskas noskaņas radīja Daugavpils 15.vidusskolas 1. – 4.kl. deju grupas „Vivat” (vad. Katrīna Žilinska) priekšnesums.

Ceļš uz uzvarām nekad nav viegls – tas tiek bruģēts ar zināšanām, prasmēm, pacietību, neatlaidību un milzīgu darbu. Paldies skolēniem un viņu vecākiem, skolu vadībai, pedagogiem un izglītības metodiķiem par panākumu kaldināšanā ieguldīto laiku un enerģiju.  Lai arī nākamais mācību gads ir uzvaru pilns!

 

 Apbalvotie skolēni

Informāciju sagatavoja:

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ