Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-05-2012

Daugavpils Universitātē notiks 2.apvienotais Latvijas psihologu kongress


2012. gada 18.-19.maijā Daugavpils Universitātē (Parādes ielā 1) notiks 2. apvienotais Latvijas psihologu kongress.

Kongresa mērķis ir stiprinot psihologu sadarbību apvienot Latvijas psihologus diskusijai un veicināt  savstarpējo informācijas apmaiņu par  notiekošajām aktivitātēm psiholoģijas nozarē, sevišķi pievēršot uzmanību jaunāko zinātnisko pētījumu daudzveidībai un to lietderībai psihologa profesionālajā darbībā.

Kongresa atklāšana notiks 18.maijā plkst. 14:00 Daugavpils Universitātes aktu zālē (Parādes ielā 1). Pēc tās sekos plenārsēde, kurā tiks diskutēts par psiholoģisko pētījumu kvalitāti, Latvijas skolēnu intelekta attīstības dinamiku, mūsdienu pozitīvās psiholoģijas aktualitātēm, valodas komunikatīvo kompetenci u.c. jautājumiem.

Plkst. 16:00 kongresa ietvaros notiks grāmatas Psiholoģija Latvijā: psihologi, izglītība, profesionālā darbība prezentācija un apaļā galda diskusija Psiholoģijas pētījumu virzieni Latvijā: iestrādnes un iespējas.

Kongresa otrajā dienā, 19.maijā, norisināsies darbs grupās, kurās tiks prezentētas tādas aktuālas praktiskās psiholoģijas un zinātnisko pētījumu tēmas kā Perfekcionisma pozitīvie aspekti, Vientulības izjūtas saistība ar emocionāli tuvām attiecībām (intimitāti) un piesaistes stiliem sievietēm, Mūsdienu studentu psihosociālās labklājības satura determinējošais modelis, Kolektīvās vainas izjūtas ietekme uz konflikta risināšanas stratēģiju vērtējumu: Izraēlas – Palestīnas konflikta piemērs u.c.

Kongresa noslēgumā notiks kongresa rezultātu izvērtējoša diskusija, kurā arī tiks apspriests pēdējā gada laikā paveiktais psiholoģijas nozarē un izvirzītas nākotnes attīstības perspektīvas.

Kopumā kongresā piedalīsies 115 vadošie Latvijas psiholoģijas zinātnieki un jaunie zinātnieki, praktizējoši psihologi un Latvijas psihologu asociāciju biedri, kā arī topošie psihologi, kas studē Latvijā realizētās maģistra studiju programmās.

 

Pirmais apvienotais Latvijas psihologu kongress "Psiholoģija Latvijā: attīstība, izaicinājumi un perspektīvas" norisinājās 2010 gada  decembrī Latvijas Universitātē. Kongresu atklāja Latvijas eksprezidente un psiholoģijas doktore Vaira Vīķe-Freiberga un  Eiropas Psihologu asociāciju federācijas prezidents prof. Robert A.Roe. Kongresā piedalījās visu psihologu biedrību pārstāvji, kopā gandrīz 400 dalībnieki.

Kongresa noslēgumā tika pieņemta deklarācija, ka Latvijā pastāvošo psihologu profesionālo biedrību pārstāvji uzņemas atbildību par sadarbību kopīgu profesionālo mērķu sasniegšanai, plašāk informēt sabiedrību par psihologu darbu un psihologu specializācijām, psihologu organizāciju vadību veidot atbilstoši “labās prakses” principiem, kā arī atbalstīt EuroPsy sertifikācijas procesu Latvijā.

Pēc kongresa notika psihologu biedrību valžu pārstāvju tikšanās, kuras rezultātā tika panākta vienošanās izveidot psihologu biedrību koordinējošu padomi, kas jau regulāri ir tikusies visa šī gada laikā. Turpmāk šī padome veiks sarunas par Latvijas Psihologu likumu, koordinēs vienota ētikas kodeksa, psihologu pārraudzības sistēmas un izglītības standartu izveidošanu.

 

 

 

Papildus informācija:
Margarita Ņesterova
Kongresa rīcības komitejas vadītāja
tālr. 26443082
e-pasts: margarita.mihailova@du.lv




Atpakaļ