Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

26-03-2012

V. Azarevičs: “ Daugavpilij jācenšas, lai pilsētā darbotos Kompetenču centrs, kas vienotu visas pilsētas arodskolas”


Joprojām smags jautājums ir arodskolu tālākā darbība, jo Izglītības un zinātnes ministrija uzstāj uz šo skolu pārņemšanu pašvaldību pārziņā.  Būs arī vairāki Kompetenču centri, kas būs valsts atbalstīti. Daugavpils Domes vadības nostāja ir, lai tāds kompetenču centrs darbotos Daugavpilī.

 

26. martā Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs rīkoja sanāksmi par šiem jautājumiem. Sarunā piedalījās Valsts tehnikuma direktore Ingrīda Brokāne un VPIP Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļas vadītāja Lidija Plavinska.

Vitālijs Azarevičs informēja par darbu, ko šajā jautājumā veic Latgales plānošanas reģions, Latvijas lielo pilsētu asociācija, par pašvaldības darbu ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka Latgales pašvaldību strikta nostāja ir, lai reģions saglabātu noteikto kvotu 9,5 miljonus latu kompetenču centru darbībai. Daugavpils uzdevums ir panākt, lai šāds kompetenču centrs darbotos arī šeit un vienotu visas pilsētas arodskolas.

Tikšanās laikā rūpīgi analizēja kompetenču centru izveides kritērijus. Ir jācīnās par katru kritēriju punktu.

“ Pašvaldība ir ļoti ieinteresēta, lai Daugavpils uzvarētu šajā atlasē un pie mums būtu šis kompetenču centrs, tāpēc esam gatavi palīdzēt un strādāt kopā. Mēs gaidām jūsu priekšlikumus pašvaldībai un arī savu redzējumu uz jūsu skolas nākotni”, uzsvēra Azareviča kungs.

29. martā Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē Daugavpils Valsts tehnikums demonstrēs savu prezentāciju par skolas nākotnes vīziju un iespējamo sadarbību ar pašvaldību.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ