Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

21-03-2012

Daugavpils Universitātē tika pasniegtas Gada Balvas


2012. gada 19. martā Daugavpils teātrī notika svinīgs pasākums, kura laikā tika pasniegtas Gada Balvas zinātnē un Studentu Padomes Gada Balvas.

 

DU Gada Balva zinātnē jau trešo gadu tika pasniegta DU zinātniekiem par izciliem sasniegumiem zinātnē dabaszinātņu, matemātikas un inženierzinātņu grupā un humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu grupā divās kategorijās: „Daugavpils Universitātes Gada balva zinātnē” un „Daugavpils Universitātes Gada balva jaunajam zinātniekam”.

Šogad DU Gada Balvu zinātnē saņēma:

  • humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu grupā par nozīmīgiem pētījumiem Latgales tēlotājmākslas un arhitektūras mantojuma apzināšanā Dr.paed., asociētā profesore Valentīna Liepa;
  • dabaszinātņu, matemātikas un inženierzinātņu grupā par izciliem sasniegumiem funkcionālu nanostrukturālu materiālu pētniecības un hologrāfijas tehnoloģiju attīstībā Daugavpils Universitātē Dr.phys., vadošais pētnieks Vjačeslavs Gerbreders.

DU Gada Balvu jaunajam zinātniekam saņēma:

  • humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu grupā par latgaliešu valodas un Latgales kultūras pētīšanu un popularizēšanu Dr.philol., docents Valentīns Lukaševičs;
  • dabaszinātņu, matemātikas un inženierzinātņu grupā par izciliem sasniegumiem funkcionālu nanostrukturālu materiālu pētniecības un hologrāfijas tehnoloģiju attīstībā Daugavpils Universitātē Dr.phys., pētnieks Ēriks Sļedevskis.

Pasākuma laikā tika pasniegts arī Daugavpils Universitātes emeritus profesora nosaukums. To par mūža ieguldījumu fundamentālos zinātniskajos pētījumos un Daugavpils Universitātes latviešu filoloģijas studiju jomas attīstībā saņēma Dr philol., asociētais profesors Valdis Ķikāns..

 Par ikgadēju tradīciju ir kļuvusi arī DU  Studentu padomes (SP) Gada Balvas pasniegšanas ceremonija, kas šogad norisinājās jau 4. reizi. Tās laikā tika sumināti DU studenti, darbinieki, universitātes draugi un notikumi, kas gada laikā ir devuši vislielāko ieguldījumu DU attīstībā un popularizēšanā. Nominantus balvas saņemšanai izvirzīja universitātes darbinieki un studējošie (kopumā tika iesniegtas vairāk nekā 50 pieteikuma anketas).

DU SP Gada Balvas tika pasniegta septiņās nominācijās (6 nominācijas piedāvāja SP, bet 1 nominācija ir nominantu izvirzītāju priekšlikumi):

  • „Gada students”, kuru saņēma akadēmiskās bakalaura studiju programmas „Filoloģija” 3. kursa studente Laura Bicāne;
  • „Gada mācībspēks” – DU Sociālo zinātņu fakultātes tiesību katedras asociētais profesors Jānis Teivāns- Treinovskis;
  • „Gada struktūrvienība” – Ilgtspējīgās Izglītības institūts;
  • „Gada sasniegums”- DU rektors, akadēmiķis Arvīds Barševskis (pirmais akadēmiķis Latgalē);
  • „Gada darbinieks” – DU Studiju prorektore docente Irēna Kaminska;
  • „Gada labvēlis” – DU "Humanitārās akadēmijas jauniešiem" aizbildnis, Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis, ,,Trīszvaigžņu ordeņa komandieris", Vatikāna prēmijas ,,BEATO ANGELIKO" laureāts, mākslinieks, scenārists, aktieris, sabiedriskais darbinieks un populārais latviešu kinorežisors Jānis Streičs;
  • „Gada ...” – „Gada ideja” nomināciju ieguva "Humanitārā akadēmija jauniešiem".

Balvā nominanti saņēma stilizētu ābola formas figūru, kas simbolizē mūžīgo zināšanu avotu un tās neizsīkstošās izmantošanas iespējas.

Pasākumu atbalstīja: AS Swedbanka, AS "Tallink", Daugavpils teātris, Daugavpils novada kultūras centrs.

Papildus informācija:
Jānis Kudiņš
Mārketinga direktors
t.: 26142333
e-pasts: janis.kudins@du.lv

 

Informāciju sagatavoja:

Vita Viļevko

sabiedrisko attiecību menedžere




Atpakaļ