Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

20-02-2012

Par Valentīndienu – angļu valodā


Valentīndienas noskaņas virmoja gaisā, jau ienākot 3.vidusskolas telpās, bet īpaši šī gaisotne bija sajūtama zālē, kurā 16.februārī notika pilsētas konkurss 5.klašu skolēniem „Saint Valentine’s Day”. Komandas no 11 pilsētas skolām sešu dalībnieku sastāvā sēdās pie „sirsniņstilā” noformētajiem galdiem, lai pārbaudītu savas zināšanas un spējas angļu valodā.

Sveicot pasākuma dalībniekus, skolas direktore Alla Grjaznova novēlēja veiksmi un interesanti pavadītu laiku.

            Pēc neliela muzikāla priekšnesuma pasākuma dalībniekiem tika sniegta saturīga prezentācija par Valentīna dienu, tās vēsturi un tradīcijām mūsdienās. Tie, kuri klausījās un skatījās uzmanīgi, veikli tika galā ar pirmo uzdevumu, atbildot uz jautājumiem par Valentīndienu. Nākamajā uzdevumā bija jāsavieno divas siržu pusītes – jāsaliek vārdi. Vai bērni zina pasaku un filmu varoņu pārus, pārbaudīja trešais uzdevums.  Pēc tā skolēniem tika piedāvāts iejusties detektīvu lomā, meklējot kļūdas teikumos. Pēdējais konkursa uzdevums aicināja uzmanīgi ieklausīties dziesmas vārdos, lai pareizi veiktu ierakstus darba lapā. Kamēr žūrija skaitīja komandu iegūtos punktus, skolēni gatavoja pārsteigumus savām angļu valodas skolotājām. Skaistās, oriģinālās un visai neparastās Valentīndienas apsveikuma kartiņas, skanot aplausiem, uzreiz arī tika pasniegtas adresātiem.

            Žūrija bija gandarīta, ka konkursanti tik veiksmīgi bija tikuši galā ar visiem uzdevumiem, tāpēc uzvarētāji bija visi – tika piešķirtas tikai pirmās trīs vietas. Skolēni saņēma diplomus un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes pārsteiguma balvas, kā arī speciālbalvas.

            Paldies skolotājiem, kuri atbalstīja savus skolēnus:  Natālijai Karpenko (Saskaņas pamatskola), Sandrai Šapalei (Vienības pamatskola), Natālijai Hozjainovai un Tatjanai Judajevai (Centra ģimnāzija), Olgai Gazetdinovai (J.Raiņa 6.vidusskola), Nataļjai Fjodorovai (9.vidusskola), Vladimiram Skorikovam (10.vidusskola), Tatjanai Gžibovskai un Nataļjai Seļinai (12.vidusskola), Nataļjai Ignatjevai (13.vidusskola), Valentīnai Lukinai (15.vidusskola), Irinai Savkinai (16.vidusskola) un Olgai Ivanovai (17.vidusskola)!

Īpašs paldies 3.vidusskolas administrācijai par viesmīlību; angļu valodas skolotājām Irinai Andrejevai, Irenai Rožko, Jevgeņijai Sedačai un Alīnai Jeremenko par radošu pieeju un izdomu konkursa organizēšanā; skolotājām Svetlanai Rusaļejevai un Ivetai Miloslavskai un skolas dziedātājiem un dejotājiem, kuri pasākuma ievadā un atslodzei starp uzdevumiem priecēja viesus, veidojot krāsainu priekšnesumu kaleidoskopu. Jāpiebilst, ka pasākumu vadīja un dalībnieku komandas nepieciešamības gadījumā konsultēja vidusskolēni.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas 

Izglītības pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ