Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

20-02-2012

J. Raiņa 6. vsk prezentēja kultūrizglītojošu programmu


17. februārī uz prezentāciju bija aicināti Domes vadība, Daugavpils muzeja, Tūrisma informācijas centra vadītāji, lai demonstrētu skolā izveidoto kultūrizglītojošo programmu “Raiņa skola Raiņa laikā”.

Šī programma jau tiek veiksmīgi izmantota gan skolas pasākumos, gan citiem interesentiem- pedagogiem, citu skolu audzēkņiem un to skola vēlas piedāvāt arī tūristiem. Tas bija prezentācijas mērķis- iekļaut šo programmu tūrisma maršrutos.

Programmā tiek izmantotas tās izglītošanas metodes un materiāli, kādi bija skolā, kad tur mācījās Rainis- 19. gs beigās un 20. gs. sākumā. Tajā laikā tā bija vācu skola, kur mācījās tikai zēni no pārtikušām ģimenēm, jo maksa bija liela. Programmas laikā notiek nodarbības priekšmetos, kurus tajā laikā apguva. Programmas dalībniekiem piedāvā trenēties rakstīšanā ar spalvaskātu un tinti, boksterēšanā, matemātikā, botānikā, rokdarbos.

Programmas galvenie uzdevumi- iepazīt latvisko dzīvesziņu, sniegt ieskatu 19.gs. beigu skolas dzīvē, mācību saturā, veidot draudzīgu un zinātkāru atmosfēru skolēnu kolektīvā, sava novada vēstures un kultūras izzināšana.

Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs, pēc dalības programmā, izteica lielu pateicību skolas kolektīvam, skolēniem par ieguldīto darbu, patriotismu un uzsvēra, ka šī programma ir pelnījusi, lai to rādītu plašākai auditorijai. Azareviča kungs augstu novērtēja skolas ieguldījumu pilsētas vēstures izpētē un novēlēja jaunus panākumus un interesantu ideju realizāciju.

Daugavpils Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska uzsvēra, ka ieraudzīja vienu no veidiem, kā interesanti un aizraujoši stāstīt par vēsturi. Jankovskas kundze uzskata, ka tas būs saistoši arī tūristiem, tāpēc piedāvās to pilsētas viesiem.

Jāpiebilst, ka Raiņa 6. vsk. tas nav vienīgais projekts, ir izveidota Rainim veltīta multfilma, tiek strādāts pie skolas muzeja, skolēni un skolotāji vāc materiālus par izciliem skolas absolventiem. Šajā darbā skola ir uzsākusi ciešu sadarbību ar Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, kas dos iespēju jauniem projektiem.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ