Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-02-2012

Radoši vecāki radošiem skolotājiem


2010./2011.m.g. J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas skolotāji dalījās savā radošumā ar Daugavpils vispārizglītojošo skolu direktoriem, direktoru vietniekiem izglītības jomā un direktoru vietniekiem audzināšanas darbā. Kolēģi tika iepazīstināti ar skolas pedagogu vaļasprieku – dažādām radošām nodarbēm: leļļu darināšanu, dekupāžu, austrumu dejām, filcēšanu u.c.

            2011./2012.m.g. I semestrī tika organizēta  skolas vecāku sapulce, kurā vecāki tika pārsteigti, iepazīstot skolotāju neparastās intereses un talantus. Šī vecāku sapulce tik ļoti iedvesmoja klātesošos vecākus, ka viņi nolēma uzaicināt skolotājus uz pašu vadītajām hobiju meistardarbnīcām.

            8.februārī skolā notika kārtējais neparastais skolotāju un vecāku  kopējais pasākums – meistardarbnīcas. Četras drosmīgākās māmiņas rādīja pedagogiem savas prasmes – no vienkāršām lietām veidot neparastus darinājumus.

            Nataļja Polgina, bijusī skolas absolvente, vadīja frizūru meistarklasi, pārsteidzot ar savu prasmi matu pīšanā un frizūru veidošanā. Dažnedažādiem matu pinumiem rotātās skolotājas izskatījās ļoti mūsdienīgas un jauneklīgas.

            Sākumskolas skolnieces māmiņa Nataļja Orlova parādīja, kā sagatavot apsveikumus svētkiem, izmantojot “plēsto” aplikāciju. Apgūtās prasmes skolotāji novērtēja kā labu  pieredzi, kas izmantojama gan mājturības, gan audzināšanas stundās.

2.klases audzēknes Glafiras māmiņa Jeļena Pučkova atklāja skolotājiem savas aizraušanās un arī amata – floristikas - noslēpumus. Starp citu, Jeļena atcerējās, ka tieši šajā kabinetā kādreiz strādāja skolotāja Brigita  Pētersone, kurai bija brīnišķīga kaktusu kolekcija, kas arī aizsāka Jeļenas mīlestību uz ziediem. J.Pučkovas darbnīcā skolotāji iemācījās pārvērst par krāšņu dekoru visvienkāršākos dabas un sadzīves priekšmetus.

Vera Matvejeva, divu dēlu māmiņa, lika brīnīties savas radošās grupas dalībniekiem, jo par ebru tehniku klātesošie dzirdēja pirmo reizi. Šī neparastā ūdens un krāsu saspēle ļauj gan relaksēties, gan radoši izpausties.

Pasākuma noslēgumā tika prezentēti radošo darbnīcu veikumi. Ar neviltotu sajūsmu skolotāji dalījās iespaidos par padarīto. Visi klātesošie vienprātīgi atzina, ka tāda veida radošai sadarbībai ar vecākiem ir ļoti daudz pozitīvu aspektu:

-         radoša skolotāju un vecāku sadarbība;

-         skolas mikroklimata uzlabošana;

-         efektīva informācijas apmaiņas iespēja;

-         skolotāju radošā potenciāla pilnveidošana u.c.

Nākamais posms skolas radošās vides pilnveidē ir ieplānots pavasarī, kad skolotāji un vecāki savas radošās meistardarbnīcas piedāvās apmeklēt skolas skolēniem.

 

 

Informāciju sagatavoja:

J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas

direktores vietniece izglītības jomā

Valija Salna

 

 

 

 

 

 

 

Fotogrāfijas

Nr.1 -  māmiņas – radošo darbnīcu vadītājas (no labās) N.Polgina, V.Matvejeva, J.Pučkova, N.Orlova

Nr.2 – zieds ebru tehnikā

Nr.3 – floristikas darba izejmateriāls

Nr.4 – vecā kurpīte “uzziedējusi”

Nr.5 – skolotāji veido aplikāciju-apsveikumu Sv.Valentīna dienai

Nr.6 – skolotājas demonstrē pašu veidotās frizūras

Nr.7 – radošo darbnīcu dalībnieki un vadītāji




Atpakaļ