Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

14-02-2012

Vai jums ir zelta atslēdziņa?


9.februārī Daugavpils 13.vidusskolā pulcējās 5.klašu skolēni no 12 pilsētas skolām, lai piedalītos A.Tolstoja grāmatas “Zelta atslēdziņa” jubilejai veltītajā pilsētas konkursā.

Veicot iesildīšanās uzdevumu, piektklasnieki uzzināja, ka Buratino ir 75 gadus vecs, bet viņa vecākajam brālim Pinokio ir jau 130 gadi. Pasākuma turpmākajā gaitā skolēni veica 5 dažādus konkursa uzdevumus. To, cik uzmanīgi ir lasīta grāmata, pārbaudīja pirmais konkurss „Vai tu zini darba saturu?” Nākamais uzdevums „Literārais varonis” mudināja skolēnus pēc apraksta atpazīt grāmatas personāžu. Trešajā uzdevumā bija jāatrod darbā izmantotie salīdzinājumi. Pirmspēdējais uzdevums bija saistīts ar dabaszinībām grāmatas lappusēs. Piektais uzdevums „Kāds ir jūsu vārds, būtnes?” aicināja skolēnus pēc leksiskās nozīmes noteikt vārdu un ierakstīt to tekstā. Dalība konkursā visiem ļoti patika, tā bija aizraujoša un izzinoša. Konkurss rosināja skolēnus iepazīties ar darbiem, kuri nav iekļauti skolas mācību programmā, tādējādi paplašinot savu redzesloku un atrodot zelta atslēdziņu, kas atver durvis uz vēl neiepazītu, bet skaistu un interesantu pasauli.

            Paldies skolotājām par skolēnu sagatavošanu: Innai Dombrovskai (Krievu viodusskola – licejs), Gertrudai Juručonokai (3.vidusskola), Svetlanai Skrupskai (Daugavpils pilsētas Centra ģimnāzija), Nataļjai Krivenko (9.vidusskola), Ņinai Podobai un Annai Gasvinai (10.vidusskola), Oļai Baranauskienei (11.pamatskola), Ludmilai Dobroserdovai (15.vidusskola), Svetlanai Zarjanovai un Tatjanai Soldatjonokai (16.vidusskola), Irinai Dombrovskai (17.vidusskola), Svetlanai Dorofejevai (Saskaņas pamatskola) un Marijai Romanovskai (Zemgales vidusskola)!

Muzikālo sveicienu visiem dalībniekiem sūtīja 13.vidusskolas 2.-7.kl. dziedātāji, soliste – 2.klases skolniece Ksenija Maksimenko – un koncertmeistare Nataļja Redina.

            Paldies 13.vidusskolas administrācijai par laipno uzņemšanu un īpašs paldies par konkursa organizēšanu un vadīšanu skolotājai  Valentīnai Titokai!

 

Konkursa rezultāti: www.ipd.lv

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpilspilsētas 

Izglītības pārvaldes

Krievu valodas un literatūras metodiķe

Marija Žilinska

t. 65432102

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Anita Pleša

t.65407434




Atpakaļ