Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-02-2012

Daugavpils universitātē renovē auditoriju un iegādājas video aprīkojumu


Īstenojot Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam projektu, Daugavpils universitātē (DU) renovēta auditorija un iegādāts video aprīkojums, informēja projekta zinātniskā asistente Alīna Ohotina.

 

Projekta „Uzņēmējdarbības attīstības kapacitātes veicināšana Latgales-Utenas pārrobežu reģionā” gaitā DU mācību korpusā Vienības ielā 13 esošā auditorija ir izremontēta un tajā ir uzstādīts videokonferenču aprīkojums. Videokonferenču rīkošana ļaus to dalībniekiem, kas atrodas dažādās vietās, ātri un ērti komunicēt virtuālajā telpā, strādājot pie kopīgiem projektiem, piedaloties kopīgās apspriedēs vai mācību lekcijās.

 

Projekta gaitā DU veikts arī liels ieguldījums biznesa un zinātnes infrastruktūras uzlabošanā, kas sekmēs DU profesionālās augstākās izglītības maģistra studiju programmas Uzņēmējdarbības vadība” un akadēmiskā bakalaura programmas „Austrumeiropas kultūras un biznesa sakari docētāju un studentu piedalīšanos semināros, konferencēs, projektos un pieredzes apmaiņas programmās un veicinās sadarbību starp Latvijas-Lietuvas pierobežas augstskolām, kā arī starp akadēmisko sektoru un uzņēmējiem.

 

Projekta gaitā renovētas auditorijas atklāšana notiks šā gada 9.februārī, kad tiks rīkots arī nu jau piektais tehnoloģu seminārs par tēmu „Modernās tehnoloģijas un uzņēmējdarbības attīstība”. Semināra dalībnieki tiks iepazīstināti ar mūsdienu tehnoloģiju iespējam biznesā. Pasākuma gaitā tiks organizēta arī diskusija „Studentu pētnieciskie darbi – uzņēmējdarbības/pašvaldību atbalstam”. Seminārā aicināti piedalīties vietējo pašvaldību pārstāvji, uzņēmēji, DU pasniedzēji un studenti.

 

Projekta mērķa grupas ir: biznesa informācijas centru, biznesa asociāciju un pašvaldību pārstāvji; uzņēmējdarbības sektora pārstāvji; projekta partneru iestādes; DU studenti, kuri apmeklē projektu vadības kursus.

 

Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam projektu „Uzņēmējdarbības attīstības kapacitātes veicināšana Latgales – Utenas pārrobežu reģionā” īsteno Latgales plānošanas reģions sadarbībā ar DU un Lietuvas Ignalinas atomelektrostacijas reģiona attīstības aģentūru. Projekts ilgs līdz 2012.gada 31.oktobrim.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Harijs Vucins, „13.STĀVS” SIA

e-pasts: harijs@13stavs.lv, tālr./fakss: +371 654 21243

Papildus informācija:

Guntars Vanags, projekta vadītājs

e-pasts: guntars.vanags@du.lv, tālr. +371 26187910




Atpakaļ