Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

09-02-2012

Mūsdienu deju lieluzvedums „Durvis vaļā!”


Mūsdienu deju skaistums slēpjas stilu daudzveidībā un radošās idejās. Latvijā mūsdienu dejas žanrs uzkrājis vērienīgu lieluzvedumu veidošanas pieredzi, kas ļauj skolu jaunatnes dejotājiem sevi apliecināt arvien jaunās koncertprogrammās

Šā gada 11. februārī Madonā tiksies 1300 mūsdienu deju dejotāju no visas Latvijas – no Liepājas līdz pat Daugavpilij, lai apvienotos deju lieluzvedumā „Durvis vaļā!”.

Lieluzvedumā savienosies show, hip-hop, breakdance, laikmetīgā un džeza deja. Dejotāju vecums - no pirmās klases līdz pat studējošiem jauniešiem, kas pusgada laikā apguvuši jaunrades konkursos atzītās un godalgotās horeogrāfijas. Atraktīvi dejotāji, krāšņi tērpi, intriģējošas ēnas, gaismu šovs. Visus uzjautrinās neparastie klauni, atdzīvosies makaroni un metīsies dejā, negaidīts bišu uzlidojums, transformācijas un ēnas, kas uzdzen šermuļus, dažādas ēverģēlības un nedaudz romantikas – tas viss būs redzams dramaturģiski vienotā uzvedumā „Durvis vaļā!”

            Koncerta režisore un galvenā horeogrāfe – Latvijā pazīstamā un pieredzējusī horeogrāfe Edīte Ābeltiņa,  kura veidojusi IX un X Dziesmu un Deju svētku mūsdienu deju koncertus. Šoreiz apvienojas Latvijas mūsdienu deju kolektīvu vadītāji, kas vienlaicīgi ir arī horeogrāfi. Lieluzvedumā redzēsim šādu autoru horeogrāfijas – Eva Fricberga (Talsi, deju grupa „Elfas”), Inga Cipe (Cēsis, deju grupa „Viva”), Ivetta Jakovļeva (Mālpils, deju grupa „Nakcītis”), Aleksandrs Lukša un Evita Lukša (Daugavpils, StoptimeDance Studio), Ināra Cakule (Madona, deju grupa „Aliens”),   Dina Pauzere (Liepāja, deju grupa „Extra”), Everita Panfiļonoka (Ventspils, deju grupa „Prieks”), Jeļena Grizāne (Daugavpils, deju grupa „Vizāža”), Vera Kohane (Daugavpils, deju grupa „Fantāzija”), Žanna Trojāne-Sergejeva (Daugavpils, deju grupa „Paradīze”), Edīte Ābeltiņa un Dace Jonele (Salaspils, deju grupa „Buras”). Koncertā piedalīsies jau iepriekš minētās deju grupas, kurām pievienosies mūsdienu deju dejotāji no Apes, Valgundes, Kalnciema, Alūksnes, Ogres, Lielvārdes, Ventspils, Ķekavas, Liepājas, Preiļiem, Riebiņiem, Jūrmalas, Krimuldas, Aknīstes, Līvbērzes, Elejas, Valmieras, Balviem, Rēzeknes, Krāslavas.

Gaidīsim visu vecumu un paaudžu dejas cienītājus Madonā, Sporta hallē (Gaujas iela 13) 2012. gada 11.februārī plkst. 18.00. Nāciet un mūsu deja aizraus arī Jūs!

Biļetes (Ls 4,- Ls 2,-) iepriekšpārdošanā Madonas kinoteātrī „Vidzeme”  (Tirgus iela 5).   Tālr. 64822631.

Lieluzvedumu organizē un finansiāli atbalsta: Madonas novada pašvaldība, Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs.

Informatīvais atbalsts – laikraksts „Stars”, Madonas novada vēstnesis.

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Bērnu un jauniešu centra „Jaunība”

administrācija

 




Atpakaļ