Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

03-10-2018

Karjeras nedēļa 2018 Daugavpils bibliotēkās


No 8. līdz 13. oktobrim Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs ritēs ikgadējās Karjeras nedēļas aktivitātes, dāvājot iespēju bērniem un jauniešiem iepazīt profesiju pasauli bibliotekāru sagatavotos tematiskos pasākumos, sarunās ar dažādu profesiju pārstāvjiem, kā arī, pārlapojot karjeras izvēles literatūru no bibliotēku krājuma.

9. oktobrī plkst. 14.00 Latgales Centrālās bibliotēkas Nozaru literatūras sektorā notiks vidusskolēnu tikšanās ar dzejnieci Ivetu Ratinīku. Sarunā ar autori jaunieši ne vien iepazīs dzejnieces jaunāko dzejas krājumu “Tikko & tikai” (2018, Zvaigzne ABC), bet arī uzzinās, kā radošo darbību literatūras nozarē ir iespējams savienot ar karjeras veidošanu citās saistītās jomās (zinātnē, pedagoģijā, sabiedriskajās attiecībās, mārketingā). Grupu apmeklējumus lūgums iepriekš pieteikt pa tālruni 654 76345.

Visas nedēļas garumā no 8. līdz 12. oktobrim Latgales Centrālās bibliotēkas Nozaru literatūras sektorā (Rīgas ielā 22a) būs skatāma tematiska literatūras izstāde “Manas nākotnes ieceres”. Izstādei atlasītā grāmatu kopa palīdzēs tiem, kuri vēlas neapjukt izglītības un karjeras ceļa izvēlē un jau šobrīd meklē atbildes uz karjeras izvēles pamatjautājumiem – ko es protu, kas man patīk, kas ir vajadzīgs darba tirgū un kur to var mācīties?

Arī Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs bērniem un jauniešiem tiks piedāvāta virkne informatīvu pasākumu, kas iepazīstinās ar dažādām profesijām un to apguves iespējām. Sarunās ar nozaru profesionāļiem būs iespējams iepazīt bibliotekāra, lidmašīnas bortinženiera un policista profesiju. Jaunākā vecuma bērnus gaida viktorīna, interaktīvas spēles un citas jautras un izzinošas aktivitātes. Sīkākas ziņas par pasākumu norises laiku, tematisko ievirzi, saturu un pieteikšanos programmā.

Karjeras nedēļas pasākumu publicitātes vajadzībām Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs to laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.

Informāciju sagatavoja:
LCB sabiedrisko attiecību vadītāja
Inga Gedžūne
65476345
inga.gedzune@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv




Atpakaļ