Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

18-05-2018

Daugavpils 16.vidusskolas pedagogu un skolēnu grupa apmeklēja Poznaņu


No š.g. 6.maija līdz 12.maijam Daugavpils 16.vidusskolas pedagogu un skolēnu grupa apmeklēja Poznaņu (Polija). Uz kārtējo ES Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA2) stratēģisko skolu sadarbības partnerības projekta “Vecāku dalība bērnu izglītošanā labāko rezultātu sasniegšanai” (Nr. 2016-1-TR01-KA219-034898_3)(Parent Involvement in Education- To Get Sweet Results) aktivitāti sapulcējās pedagogi un skolēni no Latvijas, Grieķijas, Spānijas, Portugāles, Turcijas un Rumānijas. Mūsu skolas pārstāvjiem bija iespēja iepazīties ar Polijas skolām un mācību un audzināšanas procesa organizēšanu valstī.

Pirmajā projekta darba dienā mēs apmeklējām Brīvības parku, kur mums izdevās kopīgi nofotografēties, tad aizbraucām uz visskaistāko vietu – tā bija Imperatora pils, kura dibināta 1910.gadā. Poznaņā atrodas Ādama Mickeviča universitāte, kura dibināta 1919.gadā. Universitāte ir viens no lielākajiem Polijas Akadēmiskajiem centriem. Studentu skaits universitātē ir ap 4,7 tūkstošiem. Tajā pašā dienā mēs braucām uz pilsētas centru, kur bija paredzēta ekskursija pa veco pilsētu. Bija interesanti uzzināt, ka Polijas simbols ir kazas un ka rogali (kruasāni) tika izcepti tieši Polijā. Interaktīvās stundas laikā bija iespēja iemācīties gatavot rogalus ar mandelēm. Rezultātā iemācījāmies gatavot šo nacionālo ēdienu. Dienas beigās visas delegācijas satikās kopīgās vakariņās, kur varējām tuvāk iepazīties.

Otrā diena mums sākās ļoti agri, jo devāmies ekskursijā pa Poznaņu. Ceļš bija ilgs, tomēr jautrs, jo ceļā mēs sarunājāmies un dziedājām dziesmas. Apskatījām pilsētas populārākās vietas, tad devāmies kruīzā pa Odru. Vakarā mēs kopā ar citu valstu projekta dalībniekiem pastaigājāmies pa pilsētu un tās bija fantastiskas emocijas.

Trešdien mums bija iespēja apmeklēt poļu skolu. Tā bija integrētā stunda, kuras mērķis bija uzlabot komunikācijas prasmes angļu valodā, kā arī pielietot dažādus komunikācijas veidus ikdienas dzīvē. Pusdienu laikā visiem projekta dalībniekiem bija iespēja pastaigāties gar ezeru un spēlēt volejbolu. Sporta aktivitātes mūs satuvināja.

Ceturtdien skolā tika piedāvātas praktiskas nodarbības. Vēlāk mēs piedalījāmies sacensībās “Pilsētas spēle”, kur bija daudz aizraujošu uzdevumu un jautājumu. Vakarā atvadīšanās ballītē jautri pavadījām laiku – dziedājām, dejojām, kā arī saņēmām sertifikātus par piedalīšanos projektā.

Piektdien, šīs mobilitātes pēdējā dienā, mēs viesojāmies Koszutach muzejā, kurš dibināts 1966.gadā. Tur izstādīti eksponāti, kas ir saistīti ar dažādiem Polijas reģioniem. Vēl mēs apmeklējām Kornikas pili un Arboterum dārzu.

        Esam gandarīti par iespēju darboties Erasmus+  projektā. Pateicamies mūsu direktorei Olgai  Dukšinskai par šī interesantā projekta realizēšanu!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 16.vidusskolas

10.klases skolēni

N.Červinska,

V.Petrusevičs,

J.Pitkevičs

t. 26848675

 




Atpakaļ