Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-05-2018

Aprīlis – bērnu drošības mēnesis


Aprīlī Daugavpils pilsētas 18.pirmsskolas izglītības iestādē īpaša uzmanība veltīta bērnu drošībai. Pie bērniem viesojās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Daugavpils nodaļas pārstāvis Guntiņš, kas bērniem stāstīja par pareizu un nepareizu rīcību situācijās, kad nepieciešama palīdzība. Guntiņš bērnus iepazīstināja, kādos gadījumos ir jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112. Izspēlējot dažādas situācijas, bērniem bija iespēja atpazīt iespējamo apdraudējumu, saprast, kā izsaukt palīdzību, kā rast pareizo risinājumu un ko nedrīkst darīt. Guntiņš atgādināja, ja pastāv briesmas bērna vai apkārtējo dzīvībai, veselībai, drošībai, apkārtējai videi vai īpašumam, tad jāzvana uz 112. Ar Guntiņu kopā ciemojās Draudzenīte, kura pastāstīja par neatliekamās palīdzības sniegšanu nelaimes gadījumos. Ja nelaimes gadījums ir noticis uz ielas, sagatavošanas vecuma bērni paši var izsaukt palīdzību pa tālruni 113 vai 112.

Iestādē veiksmīgi noritēja plānotā mācību evakuācija iespējamo ugunsdraudu gadījumā. Ugunsdrošības inspektors, kurš novērtēja evakuāciju, precizēja evakuācijas plānus, skaidroja bērniem, kā pareizi rīkoties šādās situācijās un neapjukt. Viņš aicināja, lai bērni šādos brīžos būtu organizēti un palīdzētu viens otram.

Aprīļa beigās bērni ciemojās pie ugunsdzēsējiem, iepazinās ar ugunsdzēsēju ekipējumu, mašīnām un sarežģīto un bīstamo ugunsdzēsēju darbu.

Visu aprīli grupu skolotājas vadīja rotaļnodarbības, kurās galvenais akcents tika vērsts uz bērnu drošību dažādās situācijās mājās. Darbu turpināsim arī maijā, iepazīstinot bērnus ar drošību uz ielas, pie ūdenstilpēm, atpūšoties ar ģimeni dabā.

Sargāsim bērnus un būsim droši!

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
18.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece

I.Spirina




Atpakaļ