Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

02-05-2018

Saules skolai godalgota vieta SkillsLatvia 2018 konkursā


PIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola” (Saules skola)  audzēkne Natalija Puža ir ieguvusi  godalgotu vietu konkursā "SkillsLatvia 2018", kas 25.un 26.aprīlī norisinājās Ķīpsalas izstāžu centrā. SkillsLatvia 2018 ir nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss, kurš Latvijā norisinājās otro gadu, un to organizē VIAA.  Konkurss ar moto “Uzvar darītājs!” cildina jauno profesionāļu prasmes un demonstrē profesionālo izglītības iestāžu un darba tirgus sadarbību.

Kopumā divu dienu garumā 118 konkursanti no 31 profesionālās izglītības iestādes cīnījās par medaļām 18 dažādos prasmju konkursos.

Konkursā 3. vietu tērpu dizaina  nozarē ieguva Saules skolas Apģērbu dizaina izglītības programmas 3.kursa audzēkne Natalija Puža.

 

Konkursanti divas intensīvas darba dienas pārbaudīja savas prasmes starptautiskiem standartiem līdzvērtīgos uzdevumos, kurus vērtēja nozaru profesionāļi un darba devēji. Jaunajiem speciālistiem šī bija lieliska iespēja parādīt savu zināšanu un prasmju līmeni, jo konkurss “SkillsLatvia 2018” uzvarētāji iegūst ceļazīmi tālākai iespējai pārstāvēt Latviju starptautiskajos profesionālās meistarības konkursos “EuroSkills” un “WorldSkills”.

Paldies pedagoģēm Aidai Surinai un Jeļenai Labonarskai  par audzēknes gatavošanu SkillsLatvia 2018 konkursam.

 

 

 

Informāciju sagatavoja

Jolanta Kudiņa

PIKC „Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola

 „Saules skola”” direktores vietniece izglītības jomā




Atpakaļ