Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-04-2018

Daugavpili un Rēzekni apmeklēs interaktīvais Latvijas Universitātes autobuss


Sākot ar 9. aprīli uz skolām Latvijas reģionos īpaši aprīkotā un interaktīvā autobusā ir devušies Latvijas Universitātes vēstneši, lai jauniešiem sniegtu informāciju par daudzveidīgo studiju programmu klāstu Latvijas Universitātē, ļautu noskaidrot katram piemērotākās studiju programmas, kā arī pastāstītu par LU ārpusstudiju aktivitātēm un studentu dzīvi. 11. aprīlī autobuss piestās Daugavpils Valsts ģimnāzijā un Rēzeknes valsts 1. ģimnāzijā, un 12. aprīlī – Daugavpils Krievu licejā un Daugavpils 13. vidusskolā.

Skolēniem būs iespēja ar 3D briļļu palīdzību virtuāli paviesoties Latvijas Universitātes telpās un īpašā virtuālajā spēlē nonākt pat rektora kabinetā, planšetdatoros aizpildīt testu „Pastudē sevi!”, lai noteiktu sev piemēroto studiju virzienu,  kā arī plašāk uzzināt par studiju iespējām LU,  piedalīties zibenskonkursos, viktorīnās un laimēt balvas.

„ Izjūtam arvien lielāku vidusskolēnu interesi par studijām Latvijas Universitātē, tāpēc esam raduši iespēju ar interaktīvu autobusu doties pie  saviem potenciālajiem studentiem, lai atbildētu uz viņu jautājumiem un sniegtu visplašāko informāciju par studiju programmām un nākotnes profesiju izaicinājumiem,” stāsta LU Komunikācijas un inovāciju departamenta direktora pienākumu izpildītājs Guntis Rozenbergs. “Pie skolēniem dosies arī studentu pārstāvis, kurš jauniešiem spēs vistrāpīgāk pastāstīt, kā ir studēt Latvijas Universitātē, cik daudzveidīgas šeit ir sevis pilnveidošanas iespējas. Vienaudža pieredze parasti uzrunā vislabāk.” LU interaktīvais, īpaši aprīkotais autobuss tūrē pa Latvijas reģioniem dosies no 9. līdz 27. aprīlim, apmeklējot skolas Talsu, Rēzeknes, Daugavpils, Tukuma, Ikšķiles, Ogres, Jūrmalas, Saldus, Ventspils, Līvānu, Ērgļu, Preiļu, Siguldas, Madonas, Krāslavas un Cēsu novados.  

Latvijas Universitāte ir ierindota starp 2,7% pasaules vislabāko universitāšu, un tā ir arī līderis Latvijas darba devēju ieteikto studiju programmu TOP 10 ar četrām programmām.

LU piedāvā daudzpusīgas un kvalitatīvas studiju programmas 13 fakultātēs. Tā top par modernāko izglītības un zinātnes centru Ziemeļeiropā. Te ir arī Latvijā veiksmīgākais Biznesa inkubators, multimediju studija, modernas laboratorijas un savs radio FM vilnī – radio NABA. Studentiem ir iespējas iegūt stipendijas un piedalīties starptautiskās apmaiņas programmās.

 

 

Vairāk informācijas:

Sandra Baltruka

Projektu vadītāja

Baltic Communication Partners

sandra.baltruka@bcp.lv

+ 371 26428418




Atpakaļ