Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

09-04-2018

Suns – cilvēka labākais draugs!


Lai popularizētu robežsardzes tēlu un sniegtu informāciju par robežsargu dienestu pirmsskolas izglītības iestādes bērniem, Daugavpils pilsētas 4.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde projektā „Vecāku skola” rīkoja aktivitāti „Profesiju pasaulē” ar mērķi iepazīstināt bērnus ar kinologa profesiju un dienesta suņiem, to darbu.

Pirmskolas izglītības iestādē ciemojās Latvijas Republikas Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes pārstāvji – kinologi ar saviem suņiem. Pasākuma laikā bērniem tika stāstīts par kinologa profesiju, tās specifiku, par speciāli apmācītiem suņiem, viņu ikdienu un spējām. Ļoti interesanti bija suņu un viņu kinologu paraugdemonstrējumi, ko suns var paveikt, ja ir pareizi audzināts un speciāli mācīts kādam noteiktam uzdevumam.

Interesanti bērniem bija kopā ar suņiem un kinologiem vingrot – suņi rādīja savas prasmes un bērniem vajadzēja atkārtot vingrinājumus pēc suņu paraugdemonstrējuma. Bērni ar lielu sajūsmu un prieku uzņēma četrkājainos draugus. Pirms pasākuma bērni grupās sagatavoja dāvanas suņiem un viņu saimniekiem – dažādus zīmējumus, kuros atspoguļoja gan suņu daudzveidību, gan cilvēka un suņa draudzību, gan savu mīlestību pret suņiem. Gribam izteikt lielu paldies Latvijas Republikas Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes kinologiem par šo interesanto un izzinošo pasākumu un noteikti vēl gaidīsim ciemos!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

Sintija Geiba




Atpakaļ