Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

04-04-2018

Pilsētas pedagogu izveidotais metodiskais materiāls palīdzēs veiksmīgāk apgūt valsts valodu (VIDEO)


Daugavpils Izglītības pārvaldē ir tapis mācību līdzeklis latviešu valodas apguvei 1., 2. un 3. klasei mazākumtautību skolām. Šo projektu finansē Daugavpils pilsētas pašvaldība.


Ideja par šāda metodiskā līdzekļa izveidošanu radās 2015. gadā, kad pilsētas sākumskolas pedagogi saprata, ka jaunākajiem skolēniem trūkst pamatleksikas krājuma, lai pilnvērtīgi apgūtu valsts valodu. Metodiskais materiāls sastāv no 2 blokiem. Pirmais ir apgūstamie vārdi par noteiktu tēmu un gramatikas minimums. Otrais bloks ir darba lapas, kurās ir praktiski uzdevumu tēmas nostiprināšanai.
Šo materiālu var izmantot vecāki, kuri mājās nodarbojas ar savu bērnu latviešu valodas pilnveidošanu. Tas var palīdzēt gūt valodas prasmes un iemaņas jebkuram, kurš vēlas iemācīties runāt un rakstīt latviski. Skolotāju darba grupa, kuras sastāvā 9., 15., 16., Krievu vidusskolas – liceja, Vienības pamatskolas pedagogi, čakli kopā strādāja 3 gadus, veidojot šo materiālu. Materiāls ir pieejams IP mājas lapā sadaļā ,,Mācību materiāli latviešu valodas apguvei”.
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ