Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

28-03-2018

Daugavpils Centra vidusskolas skolēni iepazīst Latvijas galvaspilsētas kultūras dzīvi


Š.g. 26.martā Daugavpils Centra vidusskolas 8.-12.kases skolēni apmeklēja Rīgu, kur biedrības ,,Ascendum" organizētajā projektā noskatījās Dirty Deal Teatro izrādi ,,Būt nacionālistam”, bet pēc izrādes piedalījās diskusijā par tēmām ,,Manas vērtības”, ,,Jauns cilvēks politikā”, ,,Kā nepazaudēt sevi politiskajās intrigās?” Pēc izrādes skolēniem bija pusdienas Latvijas Universitātē un ekskursija uz Latvijas Nacionālo bibliotēku, kurā skolēni gida pavadībā apmeklēja zāli, kas veltīta Tautas dzejniekam Imantam Ziedonim, kā arī aplūkoja leģendāro Dainu skapi, kurā glabājas Krišjāņa Barona apkopotās un ar roku pārrakstītās latviešu tautasdziesmas. Neaizmirstamu iespaidu uz skolēniem atstāja arī Rīgas panorāma, kas pavērās no “Gaismas pils” augšējiem stāviem.

Tad skolēni kopā ar gidu devās apskatīt Vecrīgas ievērojamākos kultūras objektus. Noslēgumā visi pulcējās pie Brīvības pieminekļa.

Skolēniem šī bija lieliska iespēja izbaudīt neatkarīgā teātra repertuāru un papildināt savas zināšanas par Latvijas kultūru.

 

Informāciju apkopoja:

Daugavpils Centra vidusskolas

skolotāja

Dace Aizpuriete




Atpakaļ