Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

02-03-2018

ERASMUS+ projekta dalībnieku vizīte Daugavpils 13.vidusskolā


Starptautiskā Erasmus+ K2 Stratēģiskās partnerības projekta “Skaņas apkārt mums („Sounds Around Us”)  ietvaros no š.g. 19.februāra līdz 24.februārim mūsu skolā viesojās sadarbības skolu pārstāvji no Lielbritānijas, Lietuvas un Polijas.

Pirmā darba diena sākās ar oficiālo partneru tikšanos, viesus uzrunāja skolas direktore A.Skutele. Dalībnieki atraktīvi stāstīja par sevi un pasniedza sagatavotās dāvanas. Projekta koordinatore J.Maskaļova prezentēja skolu un pasniedza piemiņas dāvanas. Tikšanās dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar latviešu tautas tradicionālo mūzikas instrumentu skanējumu un dziedāšanas darbnīcu, ko organizēja skolotāja A.Peceviča. Katrs skolēns arī pats varēja izmēģināt kādu instrumentu. Kā apliecinājums veiksmīgai sadarbībai bija stundas beigās izveidotais daudznacionālais instrumentu spēles ansamblis. Delegācijai tika organizēta ekskursija pa skolu un noslēgumā sniegts mūzikas kolektīvu koncerts.

Viens no projekta mērķiem ir motivēt skolēnus labiem sasniegumiem mācīšanās procesā, izmantojot inovatīvas un radošas metodes, tajā skaitā arī eksperimentēšanu. Tāpēc turpmākajās dienās daudz uzmanības tika veltīts skaņas izpētei, darbojoties praktiski. Skolēniem bija iespēja izbaudīt eksperimentēšanas priekus dabaszinību stundā, ko organizēja sākumskolas skolotāja A.Kokina. 2.a klases skolēni piedāvāja aizraujošus, izzinošus eksperimentus. Otrajā stundas daļā visi iegrima zinātnes pasaulē. Fizikas skolotājs J.Kostjukevičs piedāvāja eksperimentu stundu, kas bija saistīta ar skaņu un elektrību. Viesi bija ļoti aktīvi un jutās ieinteresēti.
Vizītes laikā skolēni apmeklēja Rēzekni, kur apskatīja Latgales vēstniecību GORS un Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru „Zeimuļs”. Dalībnieki piedalījās arī ekskursijā uz DAUTKOM un skaņai veltītajās zinātkāres centra ZINOO nodarbībās. Viesi izbaudīja Daugavpils īpašo ritmu, izbraucot cauri pilsētai ar pagājušā gadsimta beigās Rīgas vagonu rūpnīcā ražoto tramvaju. Brauciena laikā kopā ar gidu mājīgā gaisotnē pa tramvaja logu bija iespēja iepazīties ar Daugavpils ievērojamākajām vietām: pilsētas vēsturisko centru, Baznīcu kalnu u.c. Piedāvājām iespēju arī apskatīt ievērojamāko pilsētas kultūrvēsturisko pieminekli un Daugavpils pilsētas simbolu – Daugavpils cietoksni. 

Pēdējā darba diena noslēdzās ar partneru tikšanos, kad viss tika izvērtēts un saplānoti turpmākie projekta īstenošanas soļi. Kopā tika dziedāta arī projekta himna, jo mājas uzdevums bija – katrai partnerskolai sacerēt vienu pantiņu dziesmas “If you’re happy and you know it” melodijai. Visi dalībnieki demonstrēja dziedāšanas prasmes dažādās valodās. Dalībniekiem tika pasniegtas skolas pašizgatavotas medaļas ar gudrības simbolu un skolas emblēmu un prievītes Latvijas nacionālajās krāsās. Dalībnieki saņēma godam nopelnītos sertifikātus. Projekta atbildīgās personas J.Maskaļova un A.Guževa pateicās visiem dalībniekiem.

Šīs nedēļas laikā mēs guvām pozitīvas emocijas, jaunas idejas projekta realizēšanai, dalījāmies pieredzē, kā arī sadraudzējamies ar citu valstu skolēniem un pedagogiem.

 

Informāciju sagatavoja un apkopoja:
Daugavpils 13.vidusskolas
skolotājas

J.Maskaļova un

A.Guževa




Atpakaļ