Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-03-2018

Baltijas valstīm – 100!


2018.gads ražens uz simtgadēm! 16.februārī savu atjaunošanas gadadienu atzīmēja mūsu kaimiņi lietuvieši, bet 24.februārī igauņi svinēja savu neatkarības gada dienu, arī mēs 18.novembrī svinēsim Latvijas Republikas dibināšanas simtgadi, tāpēc 2018.gada 26.janvārī Daugavpils pilsētas 1.pirmsskolas izglītības iestāde noslēdza sadarbības līgumu ar Lietuvas Viļņas pilsētas bērnudārziem „Prie pasakų parko“ un „Vėjelis“, Igaunijas Sillamē pilsētas bērnudārzu „Päikseke“ un Kohtla-Jerve pilsētas bērnu dārzu „Punamütsike” un Rīgas 141.pirmsskolas izglītības iestāde "Kastanītis".

Sadarbības līgums nosaka vairākas aktivitātes. Pirmā aktivitāte – projekts „Baltijas valstīm 100!“ Projekta mērķis ir bērnu patriotiskā audzināšana, iepazīstināšana ar valstu simboliem, tautas svētkiem, tradīcijām, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas kultūru īpatnībām un valstu iedzīvotājiem.

Projekta dalībnieki izveidoja prezentācijas, apkopoja krāsojamās lapas, uzzīmēja zīmējumus katrs par savu valsti, kuras aizsūtīja kaimiņu valstīm, lai sadarbības iestādē tiktu novadītas tematiskās nodarbības un organizētas zīmējumu izstādes.

Mūsu bērni ar interesi piedalījās tematiskajās nodarbībās, iemācījās dzejoļus un dziesmas lietuviešu un igauņu valodās, kā arī nofilmēja un aizsūtīja muzikālu sveicienu Lietuvas un Igaunijas Republiku dzimšanas dienās!

Priecājamies par sadarbību un ar nepacietību gaidām mūsu valsts simtgadi, kad Lietuvas un Igaunijas bērnudārzi mums atsūtīs apsveikumus.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

1.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

Kristīna Ivancova

 




Atpakaļ