Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-03-2018

Projekta nedēļa “Gotiņas stāsti par pienu”


Daugavpils pilsētas 10.pirmsskolas izglītības iestādē “Pasaciņa” februāra pēdējā nedēļa tika pasludināta par pienam veltītu projekta nedēļu. Projektā aktīvi iesaistījās 5.grupas audzēkņi (vecums 4 – 5 gadi), kā arī bērnu vecāki un projekta organizatore – pirmsskolas izglītības skolotāja Aleksandra Vinogradova.

Atsaucoties ES programmas “Piens un augļi skolai” izsludinātajam konkursam un sekojot mājaslapas www.piensaugliskolai.lv sadaļas “TAVA VESELĪBA” ieteikumiem gan bērniem, gan viņu vecākiem, visu nedēļu veltījām piena padziļinātai izpētei. Tā projekta gaitā bērni iepazinās ar dažādiem piena produkcijas veidiem, ar roku miksera palīdzību patstāvīgi ieguva krējumu, eksperimentēšanas darbībā noteica piena krāsu, garšu, uzzināja par piena īpašībām un glabāšanas noteikumiem, par “piena ceļu” līdz bērnudārzam, par vitamīniem, to veidiem un saturu pienā, noteicām piena ietekmi uz zobu un kaulu augšanu.

Tēlotājnodarbībās bērni gan zīmēja, gan veidoja, gan konstruēja dažādas gotiņas, arī tika izveidota “Gotiņu” izstāde no mīļākajām bērnu rotaļlietām.

Aktīvi projekta dalībnieki bija arī audzēkņu vecāki, kuri brīvdienu laikā kopā ar bērniem meistaroja eksponātus tematiskajai izstādei “Piena ceļš”, radošie darbi izpildīti ar mīlestību un saudzīgu attieksmi pret dabu, izmantojot mazvērtīgus un iepakojuma materiālus. Projekta pēdējā dienā bērni kopā ar vecākiem devās aizraujošā ceļojumā, lai atrastu “govi”, satika pasaku varoņus un piedalījās dažādās uzdevumu pieturās. Daudz emociju bērniem izraisīja eksperiments “Piena salūts” un piena degustācija ar Gotiņu-Raibulīti.

“Pasaciņas” audzēkņi dzīvo ar devīzi: “Dzer pienu katru dienu!”

 

Projekta nedēļas fotomirkļi prezentācijā “Gotiņas stāsti par pienu”

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

10.pirmsskolas izglītības iestādes

vadītāja vietniece

Ilona Andrejeva,

pirmsskolas izglītības skolotāja

Aleksandra Vinogradova

t.65435162




Atpakaļ