Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

19-02-2018

„Ārpusstundu aktivitātes skolēnu izaugsmei” – sācies jauns Erasmus+ projekts


Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde (DPIP) kā partneris sāk īstenot divgadīgu Erasmus+ programmas projektu „Ārpusstundu aktivitātes skolēnu izaugsmei” (“Outside the classroom: Extra-curricular Activities” 2017-1-TR01-KA201-046757), kura koordinatori ir Sivas pašvaldības izglītības nodaļa (Turcija). Projekta partneri ir Molises pašvaldība (Itālija) un nevalstiskā organizācija “PLAYING” Atēnās (Grieķija), un Skolu inspektorāts Aleksandrijā (Rumānija). 2018.gada 10.-16.februārī notika pirmā projekta vadības grupas tikšanās pie projekta koordinatoriem Turcijā, kurā piedalījās DPIP pārstāvji: E.Balode, eksperte projektu jautājumos, un I.Bohāne – Izglītības satura nodaļas izglītības metodiķes latviešu valodas jautājumos, kas DPIP koordinē IZM projekta “Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai“ īstenošanu Daugavpilī.

Jaunā Erasmus+ projekta mērķi ir apkopot dažādu valstu pašvaldības institūciju labo praksi interešu izglītības jomā par ārpusklases darbu, kas sekmētu izglītības kvalitātes paaugstināšanos. Ārpusklases darbs nav izklaidēšana, bet mērķtiecīga rīcība, lai atklātu katra bērna talantus, intereses, rosinātu radoši darboties un jēgpilni pavadīt laiku. Īstenojot interešu izglītības programmas, tiek uzlabotas izglītojamo kompetences un mācību sasniegumi. Izglītojamo talantu attīstīšana ir būtiska visas sabiedrības kopējās izglītības kvalitātes paaugstināšanai.

Sivas pilsētā tika apmeklēta Mūzikas un mākslas vidusskola, privātvidusskola (kas ietilpst privātskolu “TED” tīklā), tika iepazīts ikdienas darbs un mācību vide šajās skolās. Projekta vadības grupas sanāksmē notika iepazīšanās ar koordinatora un partneru organizācijām, to darbību, tika sadalīti pienākumi projekta īstenošanas laikā, izrunāti citi organizatoriski jautājumi un turpmāko vizīšu laiki, programmas. Projekta laikā tiks izveidota mājaslapa, kā arī brošūrā apkopota labā prakse. Tikšanās laikā tika prezentēts projekta logo, iepazīts koordinatoru ikdienas darbs. Piedāvātā kultūras programma rosināja iepazīties ar Sivas pilsētas un apkārtnes ievērojamākajām vietām (K.Ataturka muzeju, mošejām, kalnu gleznainajām ainavām).

Vizītē katrā valstī paredzēta iepazīšanās ar ārpusklases darbu skolās, tā piemērotību izglītojamo vajadzībām un iespējām. Projektā katrā valstī tiks iesaistīta pilotskola, tiks izveidota mājaslapa ar ārpusklases darba labāko prakses piemēru uzskaiti, informācija tiks dublēta eTwinning  platformā, kā arī tiks organizēta aptauja, novadīti semināri un izveidota izstāde, izdota brošūra. Pilotskolā tiks aprobētas dažādas metodes un organizēti pasākumi jauniešiem.

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Erasmus+ programmas īstenoto projektu „ Ārpusstundu aktivitātes skolēnu izaugsmei” līdzfinansē Eiropas Savienība. Šī publikācija atspoguļo tikai tās autoru viedokli, un Eiropas Komisijas atbalsts šīs publikācijas tapšanai nav uzskatāms par tās satura apstiprinājumu, un Komisija nekādā veidā neuzņemas atbildību par šeit ietvertās informācijas tālāku izmantošanu.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

eksperte projektu jautājumos

Evelīna Balode

t.65425102,

evelina.balode@ip.daugavpils.lv




Atpakaļ