Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

22-12-2017

Daugavpils pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju izbraukuma seminārs


Š.g. 19.decembrī notika jau tradicionālais Daugavpils pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju izbraukuma seminārs, kas šoreiz notika Daugavpils novada Biķernieku pamatskolā.

Iestāžu vadītāji bija patīkami pārsteigti par šīs iestādes ārējo un iekšējo stāvokli: tik sakārtota, estētiski noformēta, mūsdienīga un bērniem attīstoša vide Daugavpils novada nomalē ir parauga cienīga!

Visa pasākuma programma bija ļoti pārdomāta un saistoša iestāžu vadītājiem.

Skolā mācās 90 bērni. No tiem 30 ir pirmsskolas vecuma bērni un 60 ir pamatskolas audzēkņi. Iestādē strādā 16 pedagogi.

Semināru atklāja skolas direktors Aleksejs Mackevičs. Pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem bija iespēja apskatīt telpas, kabinetus, pirmsskolas grupiņas, kuras ir aprīkotas atbilstoši mūsdienu prasībām. Visas skolas telpas ir renovētas, iekārtotas ar jaunām mēbelēm un bērnu attīstību veicinošiem mācību līdzekļiem.

Skolas direktors savā prezentācijā pastāstīja par skolas vēsturi, tagadnes izaicinājumiem, iestādes attīstības vīziju.

Neskatoties uz to, ka pedagoģiskais sastāvs nav liels, šī iestāde aktīvi iesaistās dažādos starptautiskajos, valsts un vietējos projektos. Nepārprotami, tas prasa milzīgu laiku un vēlmi strādāt bērnu un kolektīva labā. Pateicoties dalībai projektos, šīs skolas bērniem un darbiniekiem ir iespēja gūt jaunu pieredzi, apmeklēt citas valstis, paplašināt redzesloku. Pedagogi ir apguvuši jaunās metodes, kuras izmanto darbā ar bērniem. Iestāžu vadītājiem tika piedāvāts iepazīties ar „Brain gym” metodi.

Viens no svarīgākajiem jautājumiem, kurš tika izskatīts šajā seminārā, bija iekļaujošā izglītība. Skola īsteno 3 speciālās izglītības programmas. Bērni, kam ir paredzētas šīs programmas, ir iekļauti vispārizglītojošās klasēs. Par to, cik veiksmīgi notiek šīs process, pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji varēja pārliecināties, vērojot bērnus praktiskajā darbībā.

Vēlamies visu Daugavpils pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju vārdā pateikt lielu paldies skolas direktoram un visam kolektīvam par tik interesanta un saturiska semināra organizēšanu!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

pirmsskolas izglītības darba speciāliste

Ingrīda Zeļenkova

t.65407425




Atpakaļ