Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

20-12-2017

Ziemassvētku un Jaungada profesiju virpulis


Š.g. 18.decembrī Daugavpils 11.pamatskolas un 12.vidusskolas izglītojamajiem tika piedāvāts apmeklēt divas meistardarbnīcas. Ziemassvētku un Jaungada gaidīšanas svētku noskaņu radīja ne pārāk plaši izplatītu profesiju pārstāvji, kuri, prezentējot savas prasmes, lika klātesošajiem padomāt par to, kā var svinēt šos svētkus ģimenē, draugu un paziņu lokā.

Pirmajā meistardarbnīcā rosījās jaunie ķīmiķi – “Eksperimentu skolas” laboranti. Burvestības un pārvērtības izglītojamos pārsteidza: glāzē “izauga ziema”, klātesošo acu priekšā “piedzima alvas ezītis”, nobira zelta lietus, izkusa sausais ledus. Visi kopā iededzām četru krāsu liesmiņas Adventes vainagā. Šo “Eksperimentu skolu” vadīja ķīmijas skolotāja Marina Ruskova.

Otrajā meistardarbnīcā izglītojamos sagaidīja viens no Latvijā populārākajiem dīdžejiem – Nicky Miles. Skolēni iepazina dīdžeja ikdienas pienākumus, atbildību, nepieciešamās zināšanas un izaugsmes iespējas. Izvēloties profesiju, mēs bieži vien neko nezinām par tās ikdienu. Lai vēlāk nepiedzīvotu vilšanās sajūtu, interesentiem bija iespēja noklausīties stāstu par dīdžeja profesiju un tās sastāvdaļām. Dīdžeja uzdevums ir atskaņot mūziku ārpus radio stacijām, piemēram, klubos, pilsētu svētkos, pasākumos vai izbraucienos. Viņam ir jāpārliecinās arī par to, lai reklāmas vai komentāri tiek atskaņoti tam paredzētajā laikā. “Ja es līdz šim domāju, ka dīdžejam maksā naudu par to, ka viņš ar austiņām skaisti izskatās ballītes laikā, tad pēc tikšanās ar Ņikitu Milukinu (Nicky Miles) sapratu, kādas prasmes ir nepieciešamas, lai kļūtu par populāru un pieprasītu dīdžeju”, savā atsauksmē raksta 9.b klases skolnieks Artemijs Marcinkevičs.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 11.pamatskolas

direktora vietniece

Ilona Kokina




Atpakaļ