Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

18-12-2017

Nauma diena


Jau kļuvis par labu tradīciju decembra vidū rīkot tikšanās Daugavpils 16.vidusskolā svētkos “В школе Наума-грамотника”. Naums tiek uzskatīts par zināšanu aizbildni. Šajā dienā, 14.decembrī, pēc ražas novākšanas un darbiem, kas saistīti ar sagatavošanos ziemai, pusaudžus atdeva mācībās.

Tieši šajā laikā senajā Krievijā sākās mācību gads. Š.g. 14.decembrī 6.klašu skolēni no 11 pilsētas skolām apmeklēja radošo darbnīcu. Pasākuma sākumā skolēni no Daugavpils 16.vidusskolas dāvāja klātesošajiem priekšnesumu par senkrievu skolu. Šogad darbnīca tika veltīta krievu filologam Jakovam Grotam, radošās darbnīcas tēma “Rakstītprasme – gudrības pakāpiens”.

Darbnīcā bija vairāki krievu valodas leksikas, gramatikas, ortogrāfijas un teksta rediģēšanas uzdevumi. Skolēni arī parādīja savus talantus kā tulkotāji no senkrievu uz mūsdienu krievu valodu.

Konkursa uzvarētāji saņēma balvas un bija ļoti gandarīti.

Paldies Daugavpils 16.vidusskolas skolotājām Žannai Ugarenko, Valentīnai Lipkovičai, Tatjanai Soldatjonokai, Allai Požarskai un Svetlanai Zarjanovai par pasākuma organizēšanu un vadīšanu!

 

Konkursa rezultāti

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas

krievu valodas skolotāju MA vadītāja,

izglītības metodiķe

Marija Žilinska




Atpakaļ