Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

12-12-2017

Daugavpils, Valmiera, Liepāja – “Te un tagad”


2017.gada 3.,4.,30. novembrī un 1.decembrī Rīgā un Valmierā risinājās LR Kultūras ministrijas, Valmieras novada fonda “SVS” projektu konkursā "Starpkultūru dialogs Vidzemē 2017" atbalstītais projekts-forums ”Te un tagad”. Projekta mērķis bija - veicināt starpkultūru dialogu un dažādu kultūru izpratni, informējot jauniešus par mazākumtautību kultūrām un kultūras mantojumu, sekmējot latviešu valodas un kultūras popularizēšanu mazākumtautību skolēnu vidū, veicinot tautību mijiedarbību un savstarpēju toleranci. Projektā piedalījās Daugavpils 10.vidusskola, Valmieras 2.vidusskola un Liepājas A.Puškina 2.vidusskola.

Pirmais projekta posms notika Rīgā, viesnīcā “Elefants”. Šeit pieredzējuši un profesionāli pasniedzēji rīkoja nodarbības, kas attīstīja dalībniekos radošās spējas, kustības aktivitātes, komandas darba un līderu veidošanu. Projekta dalībnieki ne tikai iepazinās, iemācījās būt toleranti, izmēģināja kopējo deju, sacerēja dziesmu un izveidoja apsveikuma atklātnes veltītas Latvijas simtgadei, bet arī sagatavoja šī projekta otrā posma konkursu nolikumu.

Projekta otrais posms novembra beigās un decembra pašā sākumā notika Valmierā. Dalībnieki iepazinās ar pilsētu un Valmieras 2.vidusskolu. Skolēni tika pārsteigti ar Valmieras muzeja nacionālo tērpu ekspozīciju, pilsētas svinīgo noformējumu, vēsturisko un moderno ēku daudzveidību.

Projekta gaitā dalībnieki iepazinās ar gadskārtu svētkiem, spēlēja tautas rotaļas, dejoja tautas dejas, piedalījās konkursos. Piedaloties toršu konkursā, kas bija veltīts Latvijas simtgadei, dalībnieki degustēja izstrādājumus, izvēloties visgaršīgāko un visskaistāko torti. Filmu konkurss par dalībnieku skolām un pilsētām parādīja Latvijas pilsētu skaistumu un unikalitāti. Tērpu konkursā, kas bija veltīts Latvijas simtgadei, tika parādīti tērpi trijās nominācijās: “Pats oriģinālākais”, “Pats modernākais”, “Pats praktiskākais”.

Projekta rezultātā ieguvēji bija visi dalībnieki, tāpēc ka iepazinās ar jauniem draugiem, smēla jaunu pieredzi un zināšanas, paplašināja savu redzesloku, saņēma jaunu personības attīstības impulsu un spēra vēl vienu soli pretī Latvijas simtgades svinībām.

 

Projekta dalībnieki izsaka īpašu pateicību projekta koordinatoram, Valmieras 2.vidusskolas direktora vietniekam Vjačeslavam Piskunovam!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 10.vidusskolas

krievu valodas un literatūras skolotāja,

8.a klases audzinātāja

Marina Halimone




Atpakaļ