Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

01-12-2017

Daugavpilī divas dienas notiek Latvijas Lielo pilsētu izglītības pārvalžu vadītāju tikšanās (VIDEO)


30. novembrī un 1. decembrī Daugavpilī tiekas 8 Latvijas Lielo pilsētu izglītības pārvalžu vadītāji no Daugavpils, Jelgavas, Jēkabpils, Jūrmalas, Rēzeknes, Rīgas, Valmieras un Ventspils.

Tikšanās programma sākās ar Daugavpils domes apmeklējumu, kur viesiem tika parādīta prezentācija ,,Daugavpils – Austrumbaltijas zināšanu ekonomikas lokomotīve un labsajūtas galvaspilsēta.”

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas darbības mērķis ir sadarbības veidošana starp pilsētām – dalībniecēm dažādās jomās. Protams, izglītība ir būtiska un ļoti nozīmīga sadarbības sfēra un zīmīgi, ka šāds pasākums notiek mūsu pilsētā.

Šo divu dienu laikā notiks dažādas aktivitātes, kuru mērķis ir iepazīties ar Daugavpils izglītības sistēmas darbību. Tikšanās programma paredz diskusijas par aktuāliem izglītības nozares jautājumiem – skolu tīkla reforma, sešgadīgo bērnu mācības 1. klasē, pedagogu sagatavošanas aktualitātes, metodiskā darba organizācija, kuras notiks Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā “Saules skola”,  Būvniecības tehnikumā, Daugavpils Universitātē. Viesiem tika piedāvāts arī pilsētas kultūras objektu apmeklējums.

Tādu pasākumu pozitīvais rezultāts vienmēr ir - pieredzes apmaiņa, radošs dialogs, jaunas idejas un ierosinājumi.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ