Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-11-2017

Laimīgs bērns laimīgā ģimenē


Š.g. 22.novembrī Daugavpils 12.vidusskolā notika konference “Laimīgs bērns laimīgā ģimenē”. Pasākuma mērķauditorija bija izglītojamo vecāki un pedagogi.

Nav noslēpums, ka vesels, laimīgs, savus talantus un potences realizēt spējīgs pieaugušais nāk no bērnības. Konferences laikā mēģinājām atrast vismaz dažas atbildes uz jautājumu “No kā ir atkarīga vecāku un bērnu laime?”

Par fizisko veselību, kustību nozīmi, kā pareizi vingrot stāstīja bioloģijas zinātņu doktore Irēna Kaminska. Psiholoģijas doktores Tatjanas Uzoles uzstāšanās galvenā tēma bija – kā trenēt savu prātu un emocijas, apzināties, ka cilvēkam ir izvēle – būt laimīgam, pateicīgam vai ne, skatīties uz dzīvi reāli, bet fokusēties uz labo, nevis neveiksmēm un negatīvo. Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvests Andris Ševels uzsvēra savstarpējo attiecību un mīlestības nozīmi ģimenē. Bērniem ir vajadzīga mātes, tēva, vecāku savstarpējā mīlestība un Dieva mīlestība, jo cilvēks nav tikai fiziska, bet arī garīga būtne.

            Konferences otrajā daļā dalībniekiem bija piedāvāta iespēja piedalīties darbnīcās – kopā ar vizuālās mākslas skolotāju Silvu Šaršūni tika darinātas skaistas Ziemassvētku noskaņas rotas, 11.a klases skolniece Valērija Meinerte un 7.b klases skolniece Viktorija Meinerte gatavoja veselīgas sviestmaizes un cienāja vecākus un skolotājus, un daļa pasākuma dalībnieku izbaudīja dejotprieku skolotājas Ainas Ozoliņas vadībā. Pasākumā valdīja ļoti jauka atmosfēra, dalībnieki ieguva informāciju pārdomām un pozitīvas emocijas.

Paldies par kopā būšanas prieku vecākiem, pedagogiem, kā arī 10.vidusskolas direktores vietniecei Natālijai Mihailovai un 11.pamatskolas direktores vietniecei Ilonai Kokinai!

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 12.vidusskolas

direktores vietniece

Signe Kotova




Atpakaļ