Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

09-11-2017

Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja kora panākumi Starptautiskajā koru un vokālās mūzikas konkursā „Sudraba kamertonis”


No š.g. 4.novembra līdz 5.novembrim Sanktpēterburgā notika Starptautiskais konkurss „Sudraba kamertonis”, kurā piedalījās arī Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 5.-12.klašu koris.

Konkursa žūrijas sastāvā bija nopelniem bagātie mākslinieki, augstskolu profesori, kultūras darbinieki no Maskavas un Sanktpēterburgas. Mūsu koris bija vienīgais kolektīvs no vispārizglītojošām skolām, tomēr, neskatoties uz to, jaunie koristi uzstājās ļoti veiksmīgi, parādīja savu profesionalitāti un rezultātā tika augsti novērtēti. Koristi ieguva 1.pakāpes laureāta diplomu nominācijā “Akadēmiskā koru dziedāšana”. Ar diplomu par augsto pedagoģiskās meistarības līmeni tika apbalvota kora diriģente Irina Hmeļevska. Kora koncertmeistarei Innai Likovai pasniedza diplomu par augsto meistarību nominācijā “Labākais koncertmeistars”.

Mūsu koristi atgriezās mājās pacilāti un lepni par saviem sasniegumiem. Dalība tāda līmeņa konkursā ir unikāla iespēja paplašināt savu pieredzi un pilnveidot meistarību, kā arī iepazīstināt citus konkursa dalībniekus ar savas valsts kultūru, popularizēt Daugavpils un Latvijas vārdu starptautiskajā līmenī, kā arī novērtēt citu kolektīvu sagatavotības un meistarības līmeni.

Pateicamies Daugavpils Izglītības pārvaldei par atsaucību un atbalstu!

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja

izglītības metodiķe
Irina Hmeļevska




Atpakaļ