Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

08-11-2017

Aicina uz pirmo diskusiju „Skola, kādu to vēlamies”


10. novembrī Liepājas 9. vidusskolā notiks diskusija sarunu ciklā “Skola, kādu to vēlamies”, ko organizē Neatkarīgā izglītības biedrība sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā. Diskusija ar izglītības profesionāļiem par 21.gadsimta skolu Latvijā aicina uz sarunu Latvijas mazākumtautību skolu vadītājus un pedagogus, lai veidotu vienotu redzējumu par to, kas notiek un kurp jāvirzās skolai. Diskusiju cikls “Skola, kādu to vēlamies” notiek ar British Council Latvijas pārstāvniecības atbalstu.

Līdz šim ir notikušas astoņas tikšanās latviešu skolās visā Latvijā, bet šajā mācību gadā Neatkarīgās izglītības biedrības mērķis ir stiprināt dialogu tieši ar mazākumtautību skolu pedagogiem un vadītājiem. Laika posmā no 29. septembra līdz 9. februārim kopā plānotas deviņas tikšanās ar mazākumtautību skolu pārstāvjiem Rīgā, Daugavpilī, Ventspilī, Liepājā, Jaunogrē, Jelgavā, Salaspilī, Rēzeknē. Noslēgumā plānota visu iesaistīto dalībnieku kopīga tikšanās Rīgā, piedaloties izglītības politikas pārstāvjiem.

Sabiedrībā reizēm pavīd jautājumu, vai mācību process mūsu Latvijas skolās veicina tapšanu, vai izglītības sistēmas un skolas darba organizācija rada apstākļus efektīvas domāšanas, efektīvu attiecību veidošanas un efektīvas darbības attīstīšanai? Un vai ieguldītās pūles tiek izmantotas sistēmiski un tālredzīgi? Neskatoties uz to, ka sabiedrībā joprojām nav vienotas izpratnes, kādai tad jābūt kvalitatīvai izglītībai un kam jānotiek skolā, mums ir daudz izcilu mūsdienīgi domājošu pedagogu, talantīgu skolu administratoru un skolu, kurās bērni un jaunieši ir laimīgi un jūtas cienīti un novērtēti.

Par Neatkarīgo izglītības biedrību

Neatkarīgo izglītības biedrību 2015. gadā nodibināja pieredzējušu izglītības jomas profesionāļu grupa, lai, iesaistot pedagogus, augstskolu mācībspēkus, politiķus un citus izglītības pilnveidē ieinteresētus sabiedrības pārstāvjus, īstenotu mērķtiecīgu virzību uz Latvijas skolu sistēmas modernizāciju. Neatkarīgā izglītības biedrība ir izveidojusi platformu jēgpilnām diskusijām un komunikācijai ar profesionāļiem par izglītības nozares aktualitātēm. Platforma sekmē pārmaiņu īstenošanu vispārējā izglītībā Latvijā politiskajā, sistēmiskajā, institucionālajā un indivīda līmenī, lai mainītu situāciju, ka izglītības nozarē aktīvi strādājošie ik pa laikam iegulda milzīgu darbu reformu izstrādāšanā un veikšanā un ar lielām cerībām gaida, ka ieguldītais darbs arī turpināsies, taču tā nenotiek.

 

Par Britu padomi

British Council Latvijas pārstāvniecība  ir Apvienotās Karalistes starptautiska organizācija, kas nodarbojas ar kultūras sakaru un izglītības iespēju veicināšanu. Britu padome sadarbojas ar vairāk nekā 100 valstīm visā pasaulē, t.sk., Baltijas valstīm. Kopš 2016. gada Britu padome Baltijas valstīs īsteno projektu, kura mērķis ir atbalstīt izglītības, kultūras un sociālās uzņēmējdarbības aktivitātes, kas palīdz attīstīt 21. gadsimtam atbilstošas prasmes bērniem un pieaugušajiem.

 

Plašāka informācija:

Zane Ozola

Neatkarīgās izglītības biedrības valdes priekšsēdētāja

E-pasts: izglitibasbiedriba@gmail.com

Tālr. 29481861




Atpakaļ