Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

06-11-2017

Daugavpils Vienības pamatskolas pieredzes apmaiņas brauciens uz Poliju


Jau otro gadu Daugavpils Vienības pamatskola veiksmīgi īsteno Erasmus+ K2 starptautisko skolu partnerības projektu “Izglītības problēmas: inovatīvas stratēģijas un instrumenti”/”Educational distress: innovative strategies and tools”, kurā piedalās trīs skolas no dažādām Eiropas valstīm.

No š.g. 25.oktobra līdz 29.oktobrim Daugavpils Vienības pamatskolas delegācija: direktore Edīte Zdanovska, direktores vietniece izglītības jomā Maija Baklāne, projekta koordinatore, angļu valodas skolotāja Svetlana Volosova un sākumskolas skolotāja Liāna Zvērbule devās piecu dienu ilgā ceļojumā uz Jeleņu Goru, Poliju. 

Sākām mūsu tikšanos ar organizatorisko jautājumu apspriedi.
Otrajā dienā apmeklējām pamatskolu “Szkoła Podstawowa Nr.10 im.Marii Skłodowskiej-Curie“, iepazināmies ar Polijas izglītības sistēmu, mums bija iespēja ielūkoties vairākās mācību stundās, vērot, kā stundās tiek īstenotas iekļaujošās izglītības idejas, kas nozīmīgas arī Daugavpils Vienības pamatskolas darbā. Pēcpusdienā piedalījāmies Universitātes pasniedzējas Renatas Sigristas un mākslas terapeites, kinezioloģes  Korinas Opalas_Ribkas (Koryna Opala-Rybka) vadītajā seminārā par iekļaujošo izglītību. Šajā seminārā guvām teorētisku pamatojumu savam projektam, izpratni par to, cik svarīgi ir iekļaut izglītības procesā katru bērnu, ievērojot bērnu individuālās īpatnības, respektējot viņu emociju pasauli un saudzējot dvēseli.
Nākamajā dienā devāmies ekskursijā pa pilsētas ievērojamākajām vietām. Jeleņai Gorai ir sena vēsture. Ar interesi apmeklējām Jeleņas Goras novadpētniecisko  muzeju. Šajā  dienā  arī notika ļoti emocionāla tikšanās ar Jeleņas Goras prezidentu. Savā runā viņš atzīmēja projekta nozīmīgumu gan Eiropas kontekstā, gan pilsētas skolu dzīvē. Pēcpusdienā tika pārrunāti padarītie darbi.

Pēdējā ceļojuma dienā projekta vadītāji analizēja jau paveikto, vēroja katras partnervalsts mājās paveikto – prezentācijas, plānoja noslēguma tikšanos Latvijā, kā arī uzsāka gatavot projekta atskaites, kas jāievada Mobility Tool. Mūsu diena beidzās ar aizraujošu ekskursiju par Jeleņas Goras apkārtni.
Šobrīd notiek gatavošanās projekta pēdējai tikšanās reizei, kas notiks pie mums Latvijā un kur paredzētas nopietnas diskusijas par Eiropas izglītību un par projekta īstenošanas rezultātiem.
Pateicamies “Szkoła Podstawowa Nr.10 im.Marii Skłodowskiej-Curie“ skolotāju komandai, kura bija ieguldījusi lielu darbu, lai sagatavotu dažādas aktivitātes, ekskursijas un kultūras pasākumus, lai projekta dalībnieki mājas atgrieztos ar neaizmirstamiem iespaidiem.  

Daugavpils Vienības pamatskolas “Erasmus+” KA2 stratēģiskās skolu sadarbības partnerību projektu „Izglītības problēmas: inovatīvas stratēģijas un instrumenti” līdzfinansē Eiropas Savienība. 

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājas lapā: www.viaa.gov.lv  sadaļā Erasmus+.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Vienības pamatskolas
angļu valodas skolotāja,
projekta koordinatore
Svetlana Volosova
t.65420449 




Atpakaļ