Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

30-10-2017

Daugavpils 13.vidusskolas skolēnu un skolotāju viesošanās Polijā


No š.g. 16.oktobra līdz 20.oktobrim Daugavpils 13.vidusskolas 4.b klases skolēni Anastasija Markoviča, Rita Pupiņa, Samanta Razmute un Anna Griņeviča un skolotājas Žanna Papenoka un Andželika Habadajeva Erasmus+ programmas Pamatdarbības Nr.2 (KA2) stratēģisko skolu sadarbības  projekta ”Skaņas apkārt mums” (Nr.2016 –I-UK01-KA219-024418_3) ietvaros viesojās Polijas pilsētā Katovicē, Szkola Podstawowa nr 58 z Oddzialami Integracyjnymi im.Marii Dabrowskiej. Tā bija jau trešā tikšanās reize ar skolēniem un skolotājiem no Lietuvas, Lielbritānijas, Polijas un Latvijas un otrā vizīte Polijā. Nedēļas tēma – “Skaņas un ritms”. Skolēni un skolotāji piedalījās dažādās aktivitātēs.

Pirmdien dalībniekiem bija ekskursija pa skolu, pēc tam skolēniem tika piedāvāta iespēja piedalīties mūzikas stundā, kur viņi spēlēja dažādas spēles, kas saistītas ar skaņām, bet skolotājiem notika Erasmus+ projekta apspriedes sapulce. Pēc tam skolēni pavadīja laiku spēļu laukumā. Pēcpusdienā skolēni piedalījās peldēšanas stundā. Vēlāk bija diskotēka, kurā viņi varēja iepazīties un sadraudzēties ar projekta dalībniekiem no citām valstīm. Skolotāji piedalījās logoritmikas nodarbībā.

Otrdien apskatījām stadionu ”Silesia”, vienu no vislielākajiem stadioniem Eiropā, un apmeklējām lekciju Planetārijā. Pēcpusdienā visi projekta dalībnieki kopā ar mājiniekiem dejoja polonēzi (poļu nacionālo deju). Tā ir skolas tradīcija, kas šajā skolā apvieno visus skolēnus un skolotājus. Turpinājumā skatījāmies poļu tautas mūzikas un deju koncertu. Pēc tam skolēni piedalījās deju nodarbībā, bet skolotājiem notika vēl viena Erasmus+ projekta sapulce, kurā mēs prezentējām stundu plānus un vērojām ritma izmantošanu, apspriedām anketēšanas rezultātus un plānojām tikšanos, kas notiks februārī Latvijā.

Trešdien devāmies uz Krakovu. Mēs apskatījām šo brīnišķīgo pilsētu, uzzinājām dažādus Polijas vēstures faktus.

Ceturtdien mēs apmeklējām zoodārzu Katovicē, kurš atrodas Eiropas vislielākajā parkā. Bērni bija sajūsmā par  dzīvniekiem un iespēju sadzirdēt dabas skaņu dažādību.

Pēdējā mobilitātes dienā skolotāji apsprieda rezultātus, nepieciešamos uzlabojumus un turpmākos plānus, bet skolēni varēja uzrakstīt vai uzzīmēt savus iespaidus viesu grāmatā.

Šajās dienās skolēni ne tikai ieguva daudz zināšanu par skaņām, par Polijas vēsturi, Polijas tradīcijām un kultūru, bet guva arī lielu sociālo pieredzi, jo tā bija pirmā reize, kad viņi ceļoja tik tālu ar lidmašīnu, dzīvoja viesnīcā bez vecākiem, satika bērnus no citām valstīm un, tā kā darba valoda mobilitātes laikā bija angļu valoda, uzlaboja arī angļu valodas zināšanas.

Šajā braucienā gūtā pieredze un jaunās idejas palīdzēs turpināt sadarbību ar projektā iesaistītajiem ārvalstu partneriem un īstenot projektu. Mēs noteikti dalīsimies pieredzē Daugavpils 13.vidusskolā. Daudzas idejas no redzētā mēs varam izmantot, realizējot kompetenču izglītību, gatavojoties stundām, organizējot pasākums, seminārus, strādājot ar skolēniem, kuriem ir grūtības mācībās. Tādējādi tiks sekmētas pozitīvas, ilgtspējīgas pārmaiņas: skolēniem tiks sniegta 21.gadsimta iespējām atbilstīga izglītība, viņi papildinās zināšanas par Eiropas valstu kultūrām un vērtībām.

 

Daugavpils 13.vidusskolas  projektu “Skaņas apkārt mums” ( Līgums Nr.2016 –I-UK01-KA219-024418_3) līdzfinansē Eiropas Savienība. 

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājas lapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

 

Informāciju sagatavoja

Daugavpils 13.vidusskolas skolotāja

Ž.Papenoka

tel. 29246164

d13vsk@gmail.com




Atpakaļ