Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-10-2017

Vērtību sēkliņas sējot


Teātris ir brīnumu pasaule, kura māca skaistuma, morāles un tikumības izpratni. Š.g. 20.oktobrī Daugavpils pilsētas 18.pirmsskolas izglītības iestādē notika pieredzes apmaiņas seminārs „Tikumiskās audzināšanas un dramatizācijas mijiedarbība pirmsskolas izglītības iestādē” ar Preiļu pirmsskolas izglītības skolotājiem.

18.pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja Jeļizaveta Kazakova iepazīstināja viesus no Preiļiem ar iestādes vēsturi, darbu, īstenotajām programmām un galvenajiem uzdevumiem.

            Dramatizācija pirmsskolā ir viens no svarīgākajiem darbības veidiem. Vadītājas vietniece Irina Spirina un pirmsskolas skolotāja Jūlija Žuka iepazīstināja viesus, kā, izmantojot dramatizāciju, audzināt bērnos vērtības – godīgumu, draudzīgumu, drosmi, labestību, mīlestību u.c.

            Dramatizācijā, pielāgojot dažādus atribūtus, maskas, izmantojot dažādus priekšmetus, varam iztēloties un pārtapt dažādos tēlos, izspēlēt dažādas situācijas un ļauties piedzīvojumiem. Pirmsskolas skolotāja logopēde Aija Kalniņa pastāstīja viesiem par lielisko un radošu darbu ar audzēkņu vecākiem, par vecāku līdzdalību teātra atribūtikas izstrādē. Semināra dalībnieki varēja iepazīties ar video, kurā paši vecāki inscenēja bērniem pasakas.

            Spēja runāt – tā ir neizmērojama dabas dāvana cilvēkam. Skolotāja logopēde Aija Kalniņa iepazīstināja semināra dalībniekus, kāda ir dramatizācijas loma bērna valodas attīstībā. Dramatizācija ir veiksmīgs paņēmiens skaņu artikulācijas apguvē un nostiprināšanā, vārdu krājuma bagātināšanā, gramatiski pareizas runas veidošanā un saistītās runas attīstīšanā. Logopēde īpaši akcentēja mūzikas pozitīvo ietekmi uz valodas attīstību.

            Semināra viesi ar interesi iepazinās ar izstādi, kuru sagatavoja gan iestādes grupu skolotājas, gan bērni un viņu vecāki. Ciemiņus priecēja dažādās tehnikās pašu gatavotas roku un pirkstu lellītes, ēnu teātris un cita teātra atribūtika.

            Virzoties uz kompetenču izglītību, mēs pirmsskolā iesējam vērtību sēkliņas mūsu bērnu dvēselītēs, lai tās pavadītu viņus visu mūžu.

 

 Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
18.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece

I.Spirina




Atpakaļ