Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

10-10-2017

Saules skolas audzēkne Karīna Nikolajeva iegūst galveno balvu Latvijas dizaina gada skatē


Pagājušās nedēlas nogalē Rīgā  noslēdzās konkurss “Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2017”, kurā ietverts arī augstskolu un  un vidējās profesionālās izglītības iestāžu konkurss “Skolu balva dizainā 2017”.
Konkursa darbi tika vērtēti trīs funkcionālo risinājumu jomās – lietu, vietu un saziņas dizainā, kā arī trīs  profesionālās kvalifikācijas un profesionālās izglītības sagatavotības līmeņos – Profesionālais konkurss, Augstskolu konkurss un Skolu konkurss.

Saules skola konkursam  pieteica 3 autorus.  Interjera dizaina izglītības programmas 4. kursa audzēkne Anete Aizbalte ar  darbu “DDMV “Saules skola” vestibila interjers” tika nominēta kategorijā “Interjera dizains”, savukārt nominācijā “Saziņas dizains” skolu prezentēja divas Reklāmas dizaina 4. kursa audzēknes– Guna Lenša ar darbu “Prezentācijas materiāli Mārtiņa Lutera katedrālei” un Karīna Nikolajeva ar kvalifikācijas darbu “Rīgas Zoo”    

Iepazīties ar konkursa darbiem un to autoriem varēja  ikgadējā  dizaina nozares izstādē “Dizaina Sala 2017”, kas  no 6. līdz 8. oktobrim notika Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstāde bija izveidota kā “dizaina pilsēta”, kuras centrā atradās konkursam nominēto profesionālo darbu “bulvāris”, mākslas un dizaina skolu un augstskolu “kvartāli”, kurus savienoja “ielas” un “šķērsielas”. Saules skolas ekspozīcijā tika prezentēti izcilākie ši gada kvalifikācijas darbi, tai skaitā arī konkursam nominētie.

Izstādes svinīgajā atklāšanā tika paziņoti konkursa uzvarētāji. Nominācijā “Saziņas dizains” skolu grupā galveno balvu un SIA Tallink dāvanu – ceļojumu uz Stokholmu saņēma Saules skolas audzēkne Karīnas Nikolajeva par  darbu “Suvenīru komplekts RĪGA ZOO".

Projekta anotācijā autore saka:

Suvenīru komplekts “RĪGA ZOO” ir ekoloģisku suvenīru līnija ar Rīgas zoodārza dzīvnieku ilustrācijam Hand drown stilā, kas sastāv no T-krekliem, mugursomām, blociņiem, kalendāriem, magnētiem, piekariņiem, krūzēm, grāmatzīmēm, mīkstajām rotaļlietām un galda spēlēm. Tika  pētīti populārākie zoodārza dzīvnieki un ilustrācijās attēloti Rīgas zoodārza mīluļi. Katram attēlotajam dzīvniekam ir sava sejas izteiksme un poza. Izveidotās ilustrācijas tika pielietotas gan poligrāfijas izstrādājumu izveidē, gan ekoloģisku suvenīru veidošanā. Darbā ir izmantoti ekoloģiskie materiāli, kuri nav kaitīgi dabai un ir patīkami taustei, tos papildinot ar pārdomātu krāsu risinājumu apdrukās.

Karīnas darbs izcēlās ar plašo realizēto suvenīru klāstu. Izstādes apmeklētāji varēja apskatīt poligrāfijas izstrādājumus, autores pašas sūtos “mīļdzīvnieciņus” apdrukātas somas un T- kreklus, pat īpaši zoodārzam izveidotās spēles un uzlīmju komplektus.

Apsveicam un lepojamies ar Saules skolas  absolventi Karīnu Nikolajevu un kvalifikācijas darba vadītājiem skolotājiem Natāliju Artjušinu un Maksimu Kuļgajevu!

LDS gada balvai nominēto Saules skolas darbu izstāde līdz novembra beigām būs apskatāma Saules skolas ēkā Saules ielā 6/8. Laipni aicināti visi interesenti! 




Atpakaļ