Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

13-06-2017

“LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa 3.posmā uzvarēja Daugavpils Būvniecības tehnikums


10.jūnijā Madonas kartinga trasē “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa dalībnieki jau trešo reizi cīnījās par ātrākās komandas godu 2017.gada Skolu kartingu kausa sacensību seriālā. Šoreiz uz pjedestāla iekārojamākās, pirmās vietas, stājās Daugavpils Būvniecības tehnikuma komandas pilots Artjoms Koževņikovs, savukārt 2. un 3. vietu ieņēma attiecīgi Priekuļu Tehnikuma un Rīgas Tehniskās koledžas komandas.

“LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa 3.posma sacensības izvērtās par sīvu cīņu starp pirmo triju vietu ieguvējiem. Kvalifikācijas, priekšfināla, kā arī fināla braucienos jaunieši sīvi konkurēja savā starpā, atpaliekot viens no otra tikai par sekunžu simtdaļām.

Startējot “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa izcīņā, komandas piedalās arī “ProKart kauss 2017” ieskaitē “TK Senior klasē”. Dalība “ProKart kauss 2017” jauniešiem dod iespēju konkurēt ne vien savā starpā, bet arī parādīt savas spējas, cīnoties ar citiem, arī pieredzējušākiem, sportistiem. “ProKart kauss 2017” 3.posmā “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa komandas uzrādīja labus rezultātus - pirmajā desmitniekā iekļuva visas trīs līderu komandas, ieņemot 6., 7. un 10.vietu.

Valdis Brutāns, Kartinga komisijas vadītājs: “Varētu teikt, ka šajās sacensībās “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa braucējiem neveicās tik labi, kā iepriekš, taču, parunājoties ar visiem sacensību dalībniekiem, ieskaitot tos, kuri startē tikai “ProKart kauss 2017” ieskaitē, visi atzina, ka trasē notikusi kaut kāda mistika. Iespējams tādēļ, ka diezgan strauji mainījās laika apstākļi, komandām bija grūtāk tikt galā ar trasi un tas noteikti ietekmēja arī rezultātus sacensību 3.posmā. Neapšaubāmi, skolu komandām bija sarežģītāk tikt galā ar apstākļiem nekā pieredzējušiem braucējiem, taču komandas turējās godam un rezultāts kopumā ir diezgan labs. Jaunieši arī kopā jutās mierīgi un pārliecināti par sevi.”

Nākamais “ProKart kauss 2017” posms un “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa ieskaites sacīkstes notiks 15.jūlijā un 12.augustā Kandavā, bet pēdējās sacīkstes, jeb 6. seriāla posms, notiks 30.septembrī Smiltenē.

 

Projekts “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kauss tapis “LMT Autosporta Akadēmijai” sadarbojoties ar Latvijas Mobilo Telefonu un Latvijas Automobiļu federācijas Kartingu komisiju. Tas paredzēts tehnikumu audzēkņiem un vidusskolēniem, un tā mērķis ir veicināt un iedvesmot skolu audzēkņus motivēti aizpildīt brīvo laiku, izglītot sevi tehniskajā jaunradē, kā arī pievērsties autosportam. Lai to veicinātu, skolas saņēmušas jaunus, vienādus Itālijā ražotus sporta kartingus. Tāpat jauniešiem jau ir notikuši un vēl paredzēti semināri un treniņi Latvijā populāru autosportistu vadībā.

Visa aktuālākā informācija par augstāk minētajām sacensībām atrodama “LMT Autosporta Akadēmijas” Twitter kontā @Auto_Akademija, “Prokart” sacensību rezultāti tiešsaistē atrodami www.prokart.lv.

„LMT Autosporta Akadēmijas” ģenerālsponsors jau astoto gadu ir Latvijas Mobilais Telefons. Katra komanda – projekta dalībniece – tiek nodrošināta ar Samsung Galaxy A3 viedtālruni sociālajām aktivitātēm un projekta atspoguļošanai sociālajos tīklos. Ar eļļām un smērvielām akadēmiju apgādā Motul. Sabiedrisko attiecību atbalstu skolām nodrošina One Communications. Jau kopš pirmsākumiem projektu atbalsta arī Latvijas Automobiļu federācija.

Aktuālā informācija par LMT Autosporta Akadēmiju pieejama mājas lapā www.autoakademija.lv un sociālo tīklu kontos – Twitter: @Auto_Akademija, Instagram: Auto_Akademija, facebook.com/AutosportaAkademija un youtube.com/LMTAutosportaAkademija

 

Papildu informācija:

Anda Treija

LMT Autosporta Akadēmija

Sabiedriskās attiecības

mob.: 27545441

e-pasts: anda.treija@onecom-latvia.com




Atpakaļ