Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

25-05-2017

Peldēšana – Valentīnas Kudeļkinas aizraušanās un sirdslieta


Daugavpils Centra vidusskolas 2.a klasē mācās meitene, kuras mērķtiecība, talants un sasniegumi ir apbrīnas vērti. Šo meiteni sauc Valentīna Kudeļkina, un jau 2.klasē viņas kontā ir vairāk nekā 45 medaļas, kas apliecina uzvaras un panākumus starptautiskās un Latvijas mēroga sacensībās peldēšanā. Kā pastāstīja Valentīnas klases audzinātāja T.Kovale, meitene ar peldēšanu nodarbojas jau no bērnudārza, un šim hobijam viņa atdod sevi visu – treniņi un sacensības notiek gandrīz katru dienu, arī sestdienās, svētdienās un skolēnu brīvdienās. Audzinātāja ļoti atzinīgi vērtē Valentīnas attieksmi pret mācībām, jo arī pēc visnogurdinošākajām sacensībām viņai ir vienmēr izpildīti mājas darbi un labas un teicamas sekmes mācībās.

Valentīna Kudeļkina ar peldēšanu nodarbojas sporta klubā “SPARS-MK”, un pēc trenera V.Ustinova sniegtajām ziņām, viņa laika posmā no š.g. 1.februāra līdz 22.maijam ir ieguvusi godalgotas vietas vairākos čempionātos, piemēram, Rēzeknes pilsētas atklātajā čempionātā peldēšanā 20.maijā Valentīna uzvarēja gan peldēšanā brīvajā stilā (100m), gan uz muguras (100m), atklātajā čempionātā peldēšanā Ogrē 13.maijā viņai bija 1.vieta brīvajā stilā (50m) un 2.vieta kompleksajā peldēšanā (100m). Ļoti augstu rezultātu Valentīna Kudeļkina uzrādīja starptautiskajās bērnu peldēšanas sacensībās “Jūru Arkliukas” (,,Jūras zirdziņš”) Kauņā, kurās ieguva 2.vietu brīvajā stilā (50m) un 3.vietu tauriņstilā (50m).

Valentīnas panākumi liecina, ka arī turpmāk skola un pilsēta var sagaidīt augstus rezultātus, kas zina, varbūt arī olimpisko medaļu nākotnē. Novēlēsim Valentīnai izturību un sniegsim atbalstu mūsu jaunajiem talantiem!

 

Informāciju apkopoja:

Daugavpils Centra vidusskolas

skolotāja

Dace Aizpuriete

 




Atpakaļ