Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-05-2017

Konkursa balva – ekskursija pa Latgali un Sēliju


Daugavpils 12.vidusskolas 5.a un 9.a klases skolēni, iegūstot godalgoto 1.pakāpi programmas “Atbalsts pozitīvai uzvedībai” (APU) vadības organizētajā videofilmu konkursā, saņēma balvu – ekskursiju pa Latgali un Sēliju, 19.maijā devāmies ceļā. Ekskursija bija pārsteigums, jo līdz pat iekāpšanai autobusā nezinājām par maršrutu.

Ceļojums sākās Līksnā pie Līksnas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcas, kur iepazināmies ar gidu Romualdu Gadzānu. Apskatījām baznīcu gan no ārpuses, gan no iekšpuses, kā arī guvām nelielu ieskatu baznīcas tapšanas vēsturē.

Tālāk ceļš veda uz 1.Pasaules kara ierakumiem pie Daugavas, starp Līksnu un Nīcgali. Pēc ierakumu apskatīšanas devāmies pie Nīcgales Lielā akmens.

Nākamā pietura bija Jersikas pilskalns, bet vēlāk – Jersikas Kristus apskaidrošanās pareizticīgo baznīca. Baznīca bija pēdējais apskates objekts Latgalē, jo autobuss nonāca pie pārceltuves.

Kad nokļuvām otrā krastā, ceļš turpinājās Sēlijā. Pirmais apskates objekts bija piemiņas akmens Daugavas plostniekiem. Šeit nedaudz atpūtāmies no ceļa un, siltās pavasara saulītes lutināti, apēdām līdzpaņemtās sviestmaizes.

Atpūtušies un paēduši devāmies uz Tadenavu, kur ar spēļu palīdzību vairāk iepazinām dzejnieka Raiņa daiļradi un biogrāfiju.

Tālāk ceļš veda uz Dvieti – muzeju „Apsītes”, kur skatījām selekcionāra Paula Sukatnieka devumu – vīnogu šķirņu dažādību, ziedošo dārzu, gleznas un dzeju.

Pēdējā ekskursijas pietura bija saimniecība „Vidzemnieki”. Saimnieces Olgas Glaudānes pavadībā tika apskatīta putnu viesnīca, feju mājiņas, pabaroti strausi un āzis Pedro, kaza un kazlēns, apskatīti truši, pāvi, fazāni, rokā paturēta strausa ola, kā arī tika iepazīts Glaudānu ģimenes īpašais stāsts – ģimenē pašlaik aug desmit audžubērni.

Ekskursijas dalībnieki vēlas pateikties Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei par piešķirto autobusu, gidam Romualdam Gadzānam par interesantajiem stāstiem, gidei Agnesei par Tadenavā izrādīto Raiņa māju, muzejam „Apsītes”, kā arī saimniecībai „Vidzemnieki”, īpaši Olgai Glaudānei, par viesmīlību!

                                        

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 12.vidusskolas

9.a klases skolniece

Lovisa Ķerubina




Atpakaļ