Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

24-05-2017

Erasmus+ projekta partneri viesojās Daugavpils Vienības pamatskolā


Daugavpils Vienības pamatskola no 2016.gada veiksmīgi īsteno Erasmus+ KA2 starptautisko skolu partnerības projektu „Izglītības problēmas: inovatīvas stratēģijas un instrumenti”.

Š.g. 17. – 21.maijā projekta partneri no Polijas un Itālijas viesojās Daugavpils Vienības pamatskolā. Notika nopietni sagatavošanās darbi, skolas komanda cītīgi darbojās, visi ieplānotie pasākumi tika veiksmīgi realizēti. Partneru pateicības vārdi par lielisku pasākumu plānošanu, organizēšanu un norisi skanēja ne tikai nedēļas garumā, bet tika saņemti arī rakstiski. Partneriem bija lieliska iespēja iepazīt Latvijas kultūru, valodu, gūt priekšstatu par izglītības sistēmu Latvijā, konkrēti, mūsu skolā.

Pirmajā darba dienā tika apspriesti organizatoriskie jautājumi. Otrajā dienā iepazīstinājām partnerus ar mūsu skolu un skolas sistēmu darbā ar bērniem ar speciālām vajadzībām. Tad mēs devāmies ekskursijā pa pilsētas centru, kuru organizēja un vadīja 7.klases skolēni. Šī diena turpinājās zālē, kur visi piedalījās skolas ikgadējā tradicionālajā pasākumā “Ābeļziedu svētki”. Nākamajā dienā tika pārrunāti padarītie darbi – Boloņas Universitātes pasniedzēja izstrādātās metodes aprobāciju sākumskolā. Pēcpusdienā apmeklējām Marko Rotko mākslas centru un Daugavpils Cietoksni. Pēdējā dienā organizējām semināru “Sadarbība ar vecākiem”, kurā dalījāmies pieredzē darbā ar vecākiem, katrai komandai bija iespēja salīdzināt, uzdot jautājumus un pastāstīt par sadarbību ar vecākiem savās skolās. Mūsu diena beidzās ar aizraujošu ekskursiju ar tramvaju pa pilsētu.

Daugavpils Vienības pamatskola pateicas Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietniekam Jānim Dukšinskim un Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājai Inesei Andiņai par projekta partneru pieņemšanu domē.

Darbs projektā turpinās. Esam priecīgi paziņot, ka projekta nākamā “pietura” ir Polija. Gribētos novēlēt visai projekta komandai izturību un aktīvu darbošanos projektā!

 

Daugavpils Vienības pamatskolas “Erasmus+”KA2 stratēģiskās skolu sadarbības partnerību projektu „ Izglītības problēmas: inovatīvas stratēģijas un instrumenti” līdzfinansē Eiropas Savienība.

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājas lapā: www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils Vienības pamatskolas
angļu valodas skolotāja un
projekta koordinatore
Svetlana Volosova
t.65420449




Atpakaļ