Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

16-05-2017

Daugavpils 3.vidusskolas skolēni apgūst jaunas zināšanas Spānijā


Maija sākumā mēs apmeklējām Spānijas pilsētu Castellon de la plana Erasmus+ “Life is good” projekta ietvaros. Trīs gadu garumā mūsu projekta komanda pētīja veselīga un aktīva dzīvesveida nepieciešamību, veicināja pareizas, sabalansētas ēdienkartes izvēli, izmantoja veselībai draudzīgus produktus, izkopa ēšanas paradumus, apvienojot ar fiziskām aktivitātēm, tādējādi kvalitatīvi pavadīja brīvo laiku, ievērojot vienotu režīmu. Mums bija svarīgi saskatīt kopīgo un atšķirīgo dažādu valstu jauniešu ēšanas un atpūtas ieradumos, sagatavošanas posmā veicot pētījumu katrā no dalībvalstīm par jauniešu dienas režīmu.

Mūsu ceļojuma mērķis bija iepazīties ar veselīgo sapni, veldzējošiem, bezalkoholiskiem dzērieniem, dienas režīmu un Spānijas kultūru kopumā. Pirmdien Spānija mūs sagaidīja ar spīdošu saulīti. Mēs devāmies uz skolu, kur satikāmies ar Spānijas draugiem. Draudzīgā atmosfērā mēs apskatījām skolas klases un satikāmies ar skolēniem. Pēc ekskursijas pa skolu skolēni mūs pacienāja ar pašgatavotiem ēdieniem, kā arī skolēni, kuri vēlas apgūt viesmīļa profesiju, apkalpoja mūs kā īstā restorānā. Otrdien mēs apmeklējām planetāriju, kur nokļuvām aiz Saules sistēmas robežām un uzzinājām vēl nedaudz jauna par zvaigznēm, planētām, galaktikām. Muzejā mēs uzzinājām, ka netālu no pilsētas ir salas Columbretes. Mēs iepazināmies ar to atklāšanas vēsturi un dabas īpatnībām. Trešdien bija nodarbība, kuras laikā mēs salīdzinājām dienas režīmus Spānijā un Latvijā un secinājām, ka tie ir pilnīgi atšķirīgi. Bet, neskatoties uz atšķirībām, mēs visi gribam būt veseli un centāmies sākt dienu ar veselīgām brokastīm. Vēlāk mēs piedalījāmies veselīgo kokteiļu pagatavošanas meistarklasē. Tas bija pa īstam aizraujoši! Vakaru mēs pavadījām ekskursijā pa jūras krastu, kur redzējām iecienītākos tūristu apskates objektus, un baudījām tradicionālo Spānijas dzērienu "Horchato".

Ceturtdien mēs braucām ekskursijā uz pilsētu Sagunto, kura atrodas kalna nogāzē; šo ekskursiju vadīja skolas studenti no tūrisma fakultātes. Mēs redzējām pili, kura atrodas kalna galā un tika uzcelta 4.gadsimtā. Mēs bijām pārsteigti par pils izskatu un stāvokli, jo tā izskatījās ļoti labi. Pilsētā apskatījām ebreju kvartālu, divas baznīcas, bet visvairāk mūs iespaidoja Romas impērijas paliekas muzejā, kuras saglabājušās līdz mūsdienām. Piektdien mums izsniedza sertifikātus par dalību projektā. Mēs bijām ļoti noskumuši, jo negribējām šķirties no mūsu jaunajiem draugiem. Atšķirīgās valodas un dzīvesveidi nemaz netraucēja pavadīt laiku veselīgi un lietderīgi.  

Mēs gribam pateikties mūsu skolotājiem par atbalstu ceļojuma laikā, paldies administrācijai par atbalstu, kā arī vēlamies pateikt paldies Spānijas skolotāju komandai, kuri lieliski organizēja šo nedēļu un deva mums iespēju iepazīt Spāniju un skolas audzēkņiem, kuri gatavoja tik daudz garšīgu ēdienu, vadīja mums ekskursijas un pierādīja, ka „Life is Good”!

 

Daugavpils 3.vidusskolas Erasmus+ programmas projektu „Life is Good” līdzfinansē Eiropas Savienība. Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājaslapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 3.vidusskolas

10.a klases skolnieces

Margarita Krumpļevska,

Arina Baranovska




Atpakaļ