Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

11-05-2017

Daugavpils 10.vidusskola svin Latvijas Brīvības svētkus


Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, valsts otro dzimšanas dienu, jau otro gadu svinēt sapulcējāmies mūsu skolas pagalmā visi kopā: 1.-12.klašu skolēni un skolotāji, lai kārtotos dalībai zibakcijā „Apvij savu skolu!” Pēc skolas direktores Valijas Salnas svētku uzrunas un kora apsveikuma dziesmas „Saviju es Latviju” saviļņojums skanēja visu klātesošo balsīs, kad uzlīksmojām Latvijai, kopā skandējot apsveikumu Brīvības svētkos. Latvijas valsts simtgades priekšvakarā satikās skolēnu un skolotāju rokas un gara spēks, lai patiesi, atklāti un tajā pašā laikā ļoti personiski apsveiktu Latviju, apvijot savu skolu. Vienotības un piederības sajūta – galvenās emocijas, kuras izdzīvoja katrs akcijas dalībnieks, virzoties gājienā apkārt savai skolai, tādējādi simboliski samīļojot, apskaujot savu skolu, Daugavpili, Latgali, Latviju.

Svētku pacilātības un gaiša prieka sajūtās 1.-9.klašu skolēni devās uz klases stundām, veltītām Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas 27.gadadienai, bet labākie mācībās un aktīvākie ārpusstundu pasākumos 10.-12.klašu skolēni ar savām klases audzinātājām pulcējās skolas aktu zālē uz Baltā galdauta svētkiem, lai svinētu mūsu brīvību pie baltiem galdautiem klātiem galdiem, izjūtot kopābūšanas prieku. Pieminot 1990.gada 4.maiju, kad Latvijas PSR Augstākā padome pieņēma deklarāciju par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, un godinot drosmīgos valstsvīrus, kas ar savu balsojumu PAR apliecināja – Latvijai būt brīvai, noskatījāmies video par 4.maija notikumiem. Sekoja dziesma „ Latvju zeme vaļā stāv” 5.-11.klašu kora izpildījumā – skolotājas Ināras Timofejevas un koristu apsveikums valsts svētkos. Senu tradīciju un kultūras mantojuma apzināšana un godā celšana, dzimtās zemes pazīšana – skolotājas Natālijas Mihailovas sagatavotā spēle „Jautājumi par Latviju” – atsauca atmiņā Latvijai nozīmīgus faktus un personības, kā arī atraisīja azartu un vēlmi pierādīt, ka tieši viņu klasē mācās zinošākie skolēni. Neatņemamu Baltā galdauta svētku sastāvdaļu – sarunas pie galda – papildināja spēle “Apsveikuma vēstules Latvijai” „nosūtīšana” un „saņemšana”. Izveicīgākie, „saņēmuši’ vēstuli, ar tās saturu iepazīstināja klātesošos – skanēja M.Zālītes, O.Vācieša un Ā. Elksnes dzejas vārdi par Latviju. 11.b klases skolnieks Jegors Zeļenkovs apsveica Latviju Brīvības svētkos ar filmu par Latviju. Ar visu klātesošo kopīgi izpildīto Reika dziesmu „# Par Latviju” izskanēja svinīgais pasākums, sirdīs atstājot patiesa, sirsnīga siltuma un saviļņojuma sajūtu.

 Savā draudzīgajā lokā svinēt Latvijas Brīvības svētkus uzaicinājām arī pilsētas skolu direktoru vietniekus audzināšanas darbā. Ar mums svinību priekā dalījās Daugavpils 9.vidusskolas, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja un J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas direktoru vietnieces audzināšanas darbā.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils 10.vidusskolas

skolotāja

Agita Laicāne




Atpakaļ